ŞÜKRÜ GENÇ OKULLARIN SORUNLARINI DİNLİYOR

ŞÜKRÜ GENÇ OKULLARIN SORUNLARINI DİNLİYOR

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 24 Kasım Öğretmenler Gününde ilçedeki okulları ziyaret ederek öğrencilere ilerleyen günlerde yeniden buluşmak için söz vermişti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 24 Kasım Öğretmenler Gününde ilçedeki okulları ziyaret ederek öğrencilere ilerleyen günlerde yeniden buluşmak için söz vermişti. Bugün Mustafa Kemal Anadolu ve İstinye Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin ve öğretmenlerin okulla ilgili taleplerini dinleyip düzenli olarak toplantıların yapılacağını dile getiren Genç, “Okulun eksiklerini düşündüğünüzden daha erken bitireceğiz” dedi.

Şükrü Genç, eksikliklerin tespiti ve giderilmesi için birim müdürleriyle birlikte ilçedeki okulları ziyaret ediyor. Yapılan görüşmelerin çalıştaylarla düzenli olarak devam ettirileceğinin altını çizen Genç’in görüştüğü okul müdürleri ise İstinye Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Tüter ve Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Kahraman oldu. Burada çocukların ilgisiyle karşılaşan Genç, yetkililerle birlikte eksiklikleri tespit etti.

Sarıyer Kalkınma Eylem Planı (SKEP) ile okullardaki fiziki ve akademik koşulların iyileştirilmesi için ilk görüşmelerin yapıldığı toplantının ardından harekete geçmek için önümüzdeki hafta Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir araya gelecek olan paydaşlar, belirlenen eksikler için müdahalelere başlayacak. Yapılacak olan bu çalıştayda okul müdürlerinden, öğretmenlere, öğrencilerden güvenli görevlilerine ve okul aile birliğine kadar herkesin fikirleri, talepleri ayrıntılarla dinlenecek. 

“EN ÖNEMLİ ŞEY EĞİTİM VE ÇOCUKLAR”

Genç, “Amacımız sizlere destek vermek. Ne kadar sağlam adımlarla ve doğru tespitlerle ilerlersek o kadar iyi olur. En önemli şey eğitim ve çocuklar. Okulların eksiklerini ve yapılması gerekenleri bizzat yerinde inceledik. Velilerin, öğretmenlerin ve okul aile birliklerinin belediyenin en büyük paydaşları olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Fiziki yapının iyileştirilmesi, akademik ihtiyaçlar ve projeler üzerine konuşulan toplantıda okullardan gelen talepler arasında yangın merdivenlerinin yenilenmesi, bina çatısının onarılması, öğrenci ve öğretmen lavabolarının yenilenmesi, kombi ve doğalgaz sisteminin bakımının yapılması, derslik, kapı ve pencerelerin yenilenmesi gibi talepler yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.