ABDULLAH UÇMAK, İBRAHİM TATLISES'İN ASİSTANI VE ŞOFÖRÜNE SALDIRMAKTAN DA 30 YIL HAPİS CEZASI ALDI

 ABDULLAH UÇMAK, İBRAHİM TATLISES'İN ASİSTANI VE ŞOFÖRÜNE SALDIRMAKTAN DA 30 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Sanatçıİbrahim Tatlıses'in ağır yaralandığı 14 Mart 2011'deki silahlı saldırıda, asistanı ve şoförüne de ateş edilmesine ilişkin görülen davada mahkeme kararını verdi. Mahkeme, sanık...

Sanatçıİbrahim Tatlıses'in ağır yaralandığı 14 Mart 2011'deki silahlı saldırıda, asistanı ve şoförüne de ateş edilmesine ilişkin görülen davada mahkeme kararını verdi. Mahkeme, sanık Abdullah Uçmak, Ersin Altun ve Yunus Ayık’ı, Buket Çakıcı ve Hakan Çalışkan'a karşı "Kasten tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan toplam 30’ar yıl hapis cezasına çarptırırken, Emin Birdal’ın “silah sağlama” suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Abdullah Uçmak getirildi. Diğer sanıklar ise SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katıldı. Duruşma savcısı, önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrar etti ve sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanık Abdullah Uçmak, mağdurların avukatı Ahmet Küçük'ün savunmasına karşı, "Avukat haddini aşarak terbiyesizce konuştu. Siz müdahale etmediniz. Ben de sizin huzurunuzda müdahale etmek istemiyorum" dedi. Ahmet Küçük de "Sen nasıl konuşuyorsun?" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı, yaşanan gerginlik üzerine Abdullah Uçmak ve müşteki avukatlarını salondan çıkardı.

“İSTESELER İKİSİNİ DE VURURLARDI"

Abdullah Uçmak savunmasının alınması için tekrar salona alındı. Uçmak savunmasında, "Savcı bey, önceki savcının iddianamesini kopyalayıp yapıştırmış. Asıl hedefin (İbrahim Tatlıses) başından çıkan merminin parçalarıyla diğer kişilerin yaralanmış olabileceği görüntülerde bellidir. Müştekilere karşı kasten işlenmiş hiçbir fiil yoktur. İsteseler ikisini de vururlardı. Bu kişileri öldürmek istemedikleri belli, vurulduklarında sağ ve sol cama mermi geliyor. Şoförün bulunduğu veya başka yere mermi gelmiyor. Bu dosya başından beri berbat bir dosya, başka da söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Sanık Abdullah Uçmak’ın avukatı ise mütalaaya katılmadıklarını ifade ederek, "Müvekkilim, Yunus Ayık'ışoförlük yapması konusunda ikna ettiği söyleniyor ancak en başından beri böyle bir şey olmadığı biliniyor. Sanıkların öldürme kastları olsaydı ilk önce şoförü öldürürlerdi. Müvekkiller hakkında lehe olan hususların uygulanmasını talep ediyorum" dedi ve beraatını talep etti.

3 SANIĞA 30’AR YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanık Abdullah Uçmak ile Ersin Altun ve Yunus Ayık hakkında, Buket Çakıcı ve Hakan Çalışkan'a karşı "Kasten tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan ayrı ayrı 15'er yıldan olmak üzere toplam 30'ar yıl hapis cezası verilmesine hükmetti. Heyet, sanık Emin Birdal'ın ise "silah sağlama" suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Şarkıcıİbrahim Tatlıses 14 Mart 2011'de "İbo Show" programının çekimlerine katıldıktan sonra asistanı Buket Çakıcı ile Maslak'taki Nurol Plaza'dan çıktığı sırada 5 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. İbrahim Tatlıses ve Buket Çalışkan’ın yaralandığı olayda, şoför Hakan Çalışkan yara almadan kurtulmuştu. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Abdullah Uçmak'ın aralarında bulunduğu 12 sanığa 3 yıl ile 36 yıl arasında değişen hapis cezaları almıştı. Yargıtay, Uçmak'a "suç işlemek amacıyla silahlıörgüt kurmak ve yönetmek", Tatlıses'e yönelik "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs", mağdur Ahmet Taşçı'ya yönelik "nitelikli tehdit" ve " Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı. Yargıtay, sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık ve Emin Birdal’a, Tatlıses'in asistanı ve şoförüne yönelik eylemleri nedeniyle verilen hapis cezalarını ise az bularak bozmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.