MARDİN’DE ESKİ KAYYUMUN YAPTIĞINI YENİ KAYYUM DEĞİŞTİRİYOR. CHPLİ KAYIŞOĞLU: HALKIN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR

MARDİN’DE ESKİ KAYYUMUN YAPTIĞINI YENİ KAYYUM DEĞİŞTİRİYOR. CHPLİ KAYIŞOĞLU: HALKIN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR

Mardin’de bir önceki kayyumun yaptırdığı elektrik direkleri yeni kayyum tarafından sökülüyor. Direklerin sökülmesinin gerekçesi “Yenileme” olarak açıklanıyor. CHP Bursa Milletvekili...

Mardin’de bir önceki kayyumun yaptırdığı elektrik direkleri yeni kayyum tarafından sökülüyor. Direklerin sökülmesinin gerekçesi “Yenileme” olarak açıklanıyor. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Vatandaşın parasıçarçur ediliyor” dedi.

CHP Esnaf Masası, Mardin’de yurttaşların sorunlarını dinliyor. Yurttaşlar yüksek gelen elektrik faturaları nedeniyle DEDAŞ’tan şikayetçi ancak elektrik konusunda başka bir ‘israfın’ kayyumdan kayyuma yenilenen direkler olduğu dile getirildi. HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasına karşın atanan kayyumların uygulamaları‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarını akıllara getirdi.

Adı yolsuzlukla anılan eski kayyum Vali Mustafa Yaman’ın döneminde yapılan elektrik direkleri sökülmeye başladı. Yeni kayyum Vali Mahmut Demirtaş, yeni elektrik direklerini yerleştirmeye başladı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yeni gelen kayyumun kendisinden öncekinin yaptığını değiştirdiğine dikkat çekerek, “Arada giden masraflar da vatandaşın sırtına yükleniyor” dedi. Kayışoğlu, seçimle gelmeyen kayyumların vatandaşı dinlemediğini ve halinden anlamadığını kaydederek, “Vatandaşın parasıçarçur ediliyor” diye ekledi.

Kayışoğlu ayrıca Cumhuriyet Meydanı’nın girişinde yapılmaya başlanan otopark için ihaleyi alan firmaya 120 gün verildiğini ancak yıllardır bitmediğini vurgulayarak, “Kayyumlar değiştikçe, o kayyumun kişisel tercihine göre yarım bırakıldığını ve tekrardan başlandığınıöğrendik. Burası bir turizm kenti. Turistlerin geldiği zaman araçlarını park edebileceği alanlara ihtiyaç var” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Tahsin Tarhan ise meydanda Kayışoğlu ile beraber yaptığı gözlemi şöyle aktardı:

“İnsanlar eskiden burada oturabiliyordu, tuvaletler vardı. Affedersiniz, şimdi insanların gidebileceği bir tuvalet dahi yok. Buranın bu hale gelmesinin ana sebebi kayyumlar. Burayı yöneten insanlar buradan olmadığı zaman, başka yerden atandığı zaman ne hizmet yaptığını ve kimlere hizmet ettiğini halk bilmiyor. Büyük şikayetler var. Cumhuriyet Meydanı yıllardır bitirilmiyor. Esnafımız, halkımız yeter diyor.”

YOLSUZLUK OPERASYONU YAPILMIŞTI 

Kayyum yönetiminde olan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde her iki kayyum dönemine dair Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma" gibi suçlamalarla başlattığı soruşturma kapsamında dün çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimlerden önceki dönem Kent A.Ş. Müdürü ve halen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü olan Mehmet Bulut ile bir kısım iş insanı, 29 Temmuz 2020 tarihide emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Adliyeye sevk edilen Bulut ile birlikte Kırsal Yollar Daire Başkanı Sinan Yıldırım, belediyenin iş yaptığı firma yetkililerinden Mehmet Derviş Düzgören, Şeyhmus Demir ve Ahmet Acay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.