“SABIKA HOLDİNG BROŞÜRÜ” SORUŞTURMASI

“SABIKA HOLDİNG BROŞÜRÜ” SORUŞTURMASI

İstanbul'un Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinde 15 Ekim’de, "SaBıKa Holding" başlıklı broşür dağıttıkları gerekçesiyle, gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan CHP’li il ve ilçe yöneticileri hakkında,

İstanbul'un Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinde 15 Ekim’de, "SaBıKa Holding" başlıklı broşür dağıttıkları gerekçesiyle, gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan CHP’li il ve ilçe yöneticileri hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile soruşturma başlatıldı. Dokuz CHP yöneticisi, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi.

CHP'nin İstanbul il ve Beşiktaş ile Beyoğlu ilçe örgütlerinin bazı yöneticileri, CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan; “paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği” ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingine ilişkin bilgilerin yer aldığı “SaBıKa Holding” isimli broşürü 15 Ekim'de dağıtmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikâyeti üzerine, broşürün dağıtılması gerekçesi ile CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mert Bahçetepe, İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Cem Aydın, Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcısı Seçkin Adıvar ile Cem Özçelik, Beyoğlu İlçe Başkanı Ali Asker Eskici, Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Akgül ile Tuğba Güçtekin hakkında soruşturma başlatıldı.

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dokuz CHP İstanbul yöneticisi, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek ifade verdi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.