CHP'Lİ SUBAŞI: DİVANHANE KARAKOLU, KATARLILARIN ORTAK OLDUĞU HALİÇPORT PROJESİİÇİN YIKILMAK İSTENİYOR

CHP'Lİ SUBAŞI: DİVANHANE KARAKOLU, KATARLILARIN ORTAK OLDUĞU HALİÇPORT PROJESİİÇİN YIKILMAK İSTENİYOR

Kağıthane'deki tarihi Divanhane Karakol binasının, kavşak yapılacağı gerekçesiyle yıkılma girişimi İBB Meclisi'nde tartışıldı. CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, tarihi binanın...

OKTAY YILDIRIM 

Kağıthane'deki tarihi Divanhane Karakol binasının, kavşak yapılacağı gerekçesiyle yıkılma girişimi İBB Meclisi'nde tartışıldı. CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, tarihi binanın Katarlıların ortak olduğu Haliçport projesi için yıkılmak istendiğini söyledi. AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu ise “Mesele ne Port nede Katar meselesidir. Mesele Kasımpaşa Tüneli ile ilgili bağlantı yolunun açılma meselesidir” dedi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ise “Siz restorasyon yapmayın kardeşim Şile’de yaptığınız restorasyon var. Yapılmış hali Sünger Bop" ifadesini kullandı.

Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen İBB Meclisi Mart ayı Birinci Birleşimi’nde, gündeme dair söz alan Grup Başkanvekilleri yıkılan tarihi Divanhane Karakol binası hakkında görüşlerini bildirdiler.

ÖZKAN: ATA MİRASI BİNALAR YOK AEDLİYOR

İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, “Geçmeyecek yol için ata mirası binalar hilti ve iş makineleriyle yok ediliyor. Yandaş ihalecilere ise özel imar yasasıçıkartılıyor. AKP Grup Başkan Vekili Sayın Göksu Twetter’da ‘Biz orayı yıkmıyor orayı ihya ediyoruz’ dedi. Tabii yol geçmeyecek alının nesini ihya ediyorlar anlayamadım. İhya değil de imha varmış gibi düşünüyoruz. Ejdat yadigarına bu kadar hıyanetle bakmanın anlamını anlayamıyoruz” ifadesini kullandı.

Şile’de yapılan restorasyonu örnek veren Özkan, “Siz restorasyon yapmayın kardeşim. Şile’de yapmış olduğunuz bir restorasyon var. Yapılmış hali ve Sünger Bob. Ne kadar benziyor Sünger Bob’a dimi. Bizim Şile Meclis üyemiz Hüseyin Özgür bey o dönem çok büyük mücadele vermişti. Siz restorasyon filan yapmayın” dedi.

SUBAŞI: ECDADIMIZIN ESERLERİNİ YIKACAK KADAR BU KATAR VERGİSİ NEREDEN GELİYOR? 

İBB CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakolu’nun duvarlarının Katarlıların da ortak olduğu Haliçport projesi için yıkılmak istendiğini söyledi. Subaşı, “Türkiye’de maalesef doğru düzgün bir muhafazakâr ideoloji olmadığına inanıyorum. Böyle olsaydı, Divanhane Karakolu bu kadar yıkıma uğratılmazdı. Buraya bizden çok muhafazakârların gidip, "Siz burayı yıkamazsınız, ecdadımızın yeri burası" demesi lazımdı. Muhafazakârız diyenler, ecdadımız diyenler yıkıyorlar orayı. Ben sordum "Neden yıkıyorlar burayı?" diye, Haliçport’un otoparkına gidiyormuş. Haliçport, Katarlıların da ortak olduğu bir proje. Nedir sizin bu Katar sevginiz! Ecdadımızın eserlerini bile yıkacak bu Katar sevginiz nereden geliyor biri çıkıp anlatsın” diye konuştu.

TEVFİK GÖKSU: BİR MEYDAN DÜZENLEMESİ, BİR KAVŞAK DÜZENLEMESİ

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı’dan sonra söz alan AKP Grup Başkan Vekili M. Tevfik Göksu meselenin bir kavşak düzenlemesi ve meydan düzenlemesi olduğunu söyledi. Göksu, şunları ifade etti:

“Divanhane ile ilgili yapılan işlem şudur. Söylenenler hakikat dışıdır. Divanhanenin kenarında bir karakol var, bu karakola zamanın da CHP döneminde beton işlemler yapılmış eklentiler yapılmış. Yıkılan yerler bu yerlerden ibarettir. Bu eklentilerle beraber mesele ne port nede Katar meselesidir. Mesele Kasımpaşa tüneli ile ilgili bağlantı yolunun açılma meselesidir. Bir meydan düzenlemesi, bir kavşak düzenleme meselesidir. Divanhane şuan da kendi orijinalliğe ile durmuyor. Onu da orijinal haline getirmek ilgili firmanın zorunluluğudur. Bir taraftan tarih ihya ediliyor diğer taraftan da çok önemli bir yol açılıyor.” 

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.