TBMM KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ARAŞTIRACAK

TBMM KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ARAŞTIRACAK

TBMM, kadına yönelik şiddeti araştıracak. "Kadına yönelik şiddetin sebepleri ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla AKP'nin bugün, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin daha önce...

TBMM, kadına yönelik şiddeti araştıracak. "Kadına yönelik şiddetin sebepleri ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla AKP'nin bugün, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin daha önce verdiği önergeler TBMM Genel Kurulu'nda birleştirilerek görüşüldü. Yapılan oylamada, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden bir gün sonra AKP'nin bugün verdiği önerge ile CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin daha önce verdiği kadına şiddete karşı alınması gereken önlemlerin Meclis tarafından araştırılmasına dönük önergeler birleştirilerek Genel Kurul'da görüşüldü. Önergeler üzerindeki görüşmelerin ardından yapılan oylamada "kadına yönelik şiddetin sebepleri ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması" karara bağlandı. 

19 üyenin yer alacağı Araştırma Komisyonu, ilk olarak 3 ay süreyle görev yapacak. Komisyon, çalışmalar sonucu rapor hazırlayacak ve Genel Kurul'da görüşülecek. 

CHP, İYİ Parti ve HDP de daha önce TBMM’ye kadına yönelik şiddetin araştırılması amacıyla çok sayıda araştırma önergesi vermiş ancak iktidar bloğunun engellemesi nedeniyle  bugüne kadar kabul edilmemişti.   

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.