Kitap kurtlarına gezi ödülü

Kitap kurtlarına gezi ödülü

Beylikdüzü Merkez Kütüphanesi tarafından koordine edilen şube kütüphaneleri öğrenciler tarafından etkin kullanılmaya devam ediliyor.

 Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen projede 2011 Aralık ayında hizmete açılan kütüphaneler, birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Okuma saatleri, masal saatleri, münazara çalışmaları, edebiyat dersleri, atölye çalışmalarının yapıldığı kütüphaneler, kullanıcılarına jest yapmayı da unutmuyor. Merkez kütüphanesi, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı’nın 1. Dönemi’nde en çok kitap okuyan 30 lise öğrencisini Aşiyan Müzesi ve Boğaziçi Üniversitesi’ne gezi düzenleyerek, karne hediyelerini verdi.

 

Öğrenciler, başta Tevfik Fikret olmak üzere birçok edebi şahsiyetin izini taşıyan Aşiyan Müzesi’nde Sultan Abdülmecit'in "Sis" isimli tablosu, şairin karakalem çalışmaları, çalışma odası, kişisel eşyalarını dikkatle inceleme fırsatı buldular ve eşsiz boğaz manzarasında keyifli vakit geçirdiler.

Motivasyon İçin Boğaziçi Üniversitesi’ni de Gezdiler

 

Gezinin ikinci etabında öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Kampüs gezisine katılarak, Güney Kampüs İbrahim Bodur Salonu’nda tanıtım slaytını izledi. Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi'ni ziyaret eden öğrenciler, kütüphanenin kullanım koşulları ile ilgili bilgi aldı. Bu yıl 150. yılını kutlayan Boğaziçi Üniversitesi ve Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nı ziyaret etmeleri liseli gençlerin üniversite hazırlığa motive olmalarını sağladı.

 

Beylikdüzü Belediyesi Merkez Kütüphanesi yetkilileri, en çok kitap okuyan okuyucularına sürprizlerimiz devam edeceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.