KRİTİK BÖLGELERDE EKİPLER KONUMLANDI

KRİTİK BÖLGELERDE EKİPLER KONUMLANDI

İstanbul’a sabah saatlerinde Karadeniz üzerinden giriş yapan yağmurlu hava, il geneline yayılarak çisenti şeklinde yağış bırakmaya devam ediyor. Çatalca, Arnavutköy, Eyüp, Sarıyer ve Şile’de zaman zaman e

Bugün sabah saatlerinde İstanbul’un kuzey ilçelerinden kente giriş yapan yağmurlu sistem gün içerisinde tüm ilçelere yağış bırakmaya başladı. Çatalca, Arnavutköy, Eyüp, Sarıyer ve Şile 15 kg yağış alırken kent geneline ortalama 10 kg yağış düştü. Orta şiddette esen Poyraz nedeniyle hissedilen sıcaklık 19 derece seviyelerine geriledi.

İBB, meteorolojiden ve AKOM'dan gelen uyarıları sonrasında vatandaşların yağmurdan olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirleri aldı. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Avrupa Yakasında 52, Anadolu Yakasında 47 olmak üzere toplam 99 bekleme noktasında 541 personel ile hazır bekletiliyor. Su baskınlarına anında müdahale etmek için 115 su tahliye ve 147 kamyonetli müdahale aracı kritik bölgelerde konumlandırılıyor.

Yağışın başlangıcından itibaren İstanbul genelinde olumsuzluk yaşanmazken yağışlı havanın saat 20:00’den sonra etkisini kaybederek şehri terk edeceği tahmin ediliyor.


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.