KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ YÜZ BİNLERCE İNSANA ULAŞTI

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ YÜZ BİNLERCE İNSANA ULAŞTI

Kağıthaneli vatandaşların kültürel ve sosyal anlamda gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını yürüten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün 2016 faaliyet raporu açıklandı.

Dört ayrı kültür merkezinde birbirinden farklı tiyatro, seminer, söyleşi, sergi, konser gibi etkinlikler düzenleyerek Kağıthaneli vatandaşların kültürel anlamda gelişimine katkıda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün 2016 yılı faaliyet raporu açıklandı. Buna göre 2016 yılında dört farklı kültür merkezinde 138 bin vatandaşın, düzenlenen etkinliklere katılım gösterdiği belirtildi. 2016'nın son çeyreğinde inşaatı tamamlanan ve faaliyete geçen Sultan Selim Kültür Merkezi'nin ise iki ay gibi kısa bir sürede düzenlenen 33 program ile 16 bin vatandaşı ağırlaması dikkat çekti.

Kültür Gezilerinde Rakam 200 Bin'e Yaklaştı

Çanakkale, Bursa, Konya, Edirne, Antalya ve Ankara'ya düzenlenen kültür gezilerine ise bu yıla dek toplamda 188 bin 310 vatandaşın katıldığı belirtildi. Geleneksel Sadabad Yaz Etkinlikleri, Ramazan Etkinlikleri, Yaşam Beceri Atölyeleri, El yapımı Kağıt Atölyesi, Kağıthane Şehir Müzesi, Basın Yayın Faaliyetleri, Halk Meclisleri ve Esnaf Ziyaretleri, Kadın Kent Gönüllüleri Toplantıları, Sandal Gezileri, Beyaz Gezi Programları, İstişare Toplantıları gibi geniş bir yelpazede çalışmalarını yürüten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2017 hedef ve planlarını da açıkladı.

2017 Yılında Yatırımlarda Faaliyetler de Artarak Devam Edecek

2017 Yılında Neşeli Kağıt, Daye ve Genç Kağıthane gibi yayını yapılan dergilerin yeni sayılarının hazırlanacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat Bika ayrıca Harmantepe, Çeliktepe, Şirintepe ve Hürriyet Mahallesi yaşam beceri atölyelerinin de faaliyete geçeceğini aktardı. Kağıt Atölyesi aktivitelerinin de arttırılacağını belirten Müdür Bika, farklı alanlarda düzenlenecek olan şiir, fotoğraf, kompozisyon yarışmaları gibi yarışmalar ile vatandaşlarla daha interaktif bir iletişim içinde olacaklarını belirtti.

''Daha çok yapacak işimiz var.''

2016 Yılında yapılan çalışmaları inceleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, hem müdür Sedat Bika'ya hem de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personele teşekkür etti. Yapılacak daha çok işlerinin olduğunu belirten Başkan Fazlı Kılıç; ''Bundan 10-15 sene öncesini düşündüğümüzde kültürel faaliyet ve etkinliklerde o dönemlerde kimsenin hayal edemeyeceği noktalara ulaştık ama daha çok yapacak işimiz var. Yeni açılacak olan kültür merkezlerimizle birlikte daha da fazla çalışıp daha da fazla yorulacağız ancak vatandaşın yüzündeki memnuniyeti görmek bizim tüm yorgunluğumuzu alıp götürüyor.'' dedi.

''Çocuk Tiyatroları, eğitici, öğretici ve oldukça faydalı geçiyor.''

Özellikle çocuk tiyatrolarının çok önemli olduğunu ve çocuklara görsel olarak eğitici bilgiler sunduğunu belirten Başkan Fazlı Kılıç; ''Bir çok çocuk tiyatrosuna biz de katılıyoruz, orada çocuklara bu oyundan ne öğrendiniz diye sorduğumuzda; 'yalan söylememeyi' veya 'itiraf atmamayı' gibi şeyler söylediklerinde oldukça mutlu oluyoruz. Çocukların bir şeyler öğreniyor olması çok mühim. Bir çok çocuğun hayatı Kültür Merkezlerimizle birlikte düzene girdi. Şimdi çocuklar hafta sonu tiyatroya, sinemaya gidebilmek için hafta içi ders çalışıyor, haftasonu da annesini alıp film izlemeye, tiyatro izlemeye geliyor.'' dedi.

Başkan Fazlı Kılıç'a özel 'Anı Albümü' hazırlandı

Toplantının ardından personeller ile bir hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Fazlı Kılıç'a, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ve güzel anılarla dolu bir fotoğraf albümü hediye edildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat Bika tarafından armağan edilen hediyeyi oldukça beğenen Başkan Fazlı Kılıç teşekkürlerini iletti.

Kağıthane Şehir Müzesi'nde gerçekleştirilen toplantıya ayrıca Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, Özel Kalem Müdürü Levent Dirice ve Hizmet-İş Sendikası İş Yeri Baş Temsilcisi Aytekin Akpınar da katıldı.


Kaynak: istanbulses/ Kağıthane
































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.