USTA OYUNCU RASİM ÖZTEKİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

USTA OYUNCU RASİM ÖZTEKİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren usta sanatçı Rasim Öztekin, son yolculuğuna uğurlandı. Öztekin için tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu'nda anma töreni düzenlendi....

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncusu Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlandı. 

Öztekin'in Türk bayrağına sarılı tabutu mezunu olduğu Galatasaray Lisesi'nin ana kapısından çıkarılarak anma töreni için Ses Tiyatrosu'na götürüldü. Buradaki törene, sanatçının eşi Esra KazancıbaşıÖztekin, kızı Pelin Öztekin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kadıköy Belediye BaşkanıŞerdil Dara Odabaşı ve çok sayıda oyuncu katıldı.

"BU SAHNEYE BABAMLA BÖYLE ÇIKMAK İSTEMEZDİM"

Rasim Öztekin kızı Pelin Öztekin, törende yaptığı konuşmada, "Bir konuşma hazırlamadım. Sadece babama çok teşekkür etmek istiyorum. Benim ilk aşkım olduğu için, ustam olduğu için, bana her şeyi öğrettiği için. Ben burada büyüdüm. Bu sahneye, böyle çıkmak istemezdim babamla. Bak baba birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum. Her şey için bütün herkese çok teşekkür ederim" dedi. Konuşması sırasında göz yaşlarına hakim olamayan Öztekin,  sahneden inmeden önce babasının tabunu öptü. 

FERHAN ŞENSOY'UN MEKTUBU OKUNDU

Tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy, sağlık sorunları nedeniyle cenaze törenine katılamazken kızı Derya Şensoy babasının Rasim Öztekin'e yazdığı mektubu okudu. Mektupta, "Kavuğumu ona devrettim. Orta oyuncular da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı, kavuğu Şevket Çoruh'a devretti. Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1985'te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne" ifadeleri yer aldı.

"BİZE DÜŞEN ONUN ANISINI GELECEK NESİLLERE TAŞIMAK"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yaptığı konuşmada, Öztekin'ın ustalığının gelecek nesillere aktarılması için gereken neyse yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu zamansız ölümü, başta ailesi olmak üzere, sanatseverlerimizi ve değerli sanatçılarımızıçok üzdü. Bize düşen, onun anısını gelecek nesillere taşımak, onun her daim zihinlerde, akıllarda kalmasını sağlamak ve göstermiş olduğu ustalığın, hocalığın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak. Başta tiyatro camiamız olmak üzere, biz de bütün sanat kurumlarımız için, üzerimize düşen ne varsa onlarla iş birliği içinde yapmaya devam edeceğiz. Çok değerli bir ustamızı kaybettik. Ben başta ailesine, siz sanatçılarımıza ve sanatseverlere baş sağlığı diliyorum. Kendisine Allah'tan rahmet, sizlere sabırlar diliyorum."

"ÇOK ÖZEL BİR İNSANI UĞURLUYORUZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Çok özel bir insanı uğurluyoruz. Kavuk sürecinin devriyle ilgili geldiğinde, "Hayat her şeyi getirebilir, sağken bunu devretmek istiyorum. Üzerimde yük" diye tabir etmişti. Mekanı cennet olsun" dedi. 

"GÖRDÜĞÜM EN DİSİPLİNLİ, EN TATLI ADAMLARDAN BİRİYDİ"

Oyuncu Şoray Uzun ise Öztekin ile anılarını anlattı ve, "Yeri asla dolmayacak. Bizler Rasim Öztekin konservatuvarının mezunları olarak, ona güle güle demenin vaktinin gelmesinin acısını yaşıyoruz" diyerek şöyle devam etti:

"Onunla her şeyi konuşabilirdiniz. Sanatı, sporu, klasik arabaları, müziği, edebiyatı, felsefeyi... Kafama bir şey takılmışken ya da kendimi mutsuz hissederken, "Takılma nasıl olsa Rasim Ağabey var. Onunla konuşuruz. O senin sıkıntını sorularının cevabını bilir, sıkıntını alır gider" derdim. Meğer kendi sıkıntısı hepimizinkinden daha büyük, daha fazlaymış. Bunu bir kez olsun yansıttığına tanıklık edemem. Sete bir kez gecikti, sadece bir kez. Onda da trafik kazası geçirmiş, arabasına çarpmışlar. Söylediği özürleri anlatamam size. Onun elinde olan bir şey değildi. Gördüğüm en disiplinli, en tatlı adamlardan biriydi. Yeri asla dolmayacak. Bizler Rasim Öztekin konservatuvarının mezunları olarak, ona güle güle demenin vaktinin gelmesinin acısını yaşıyoruz."

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLDİ

Rasim Öztekin, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Camisi'nde kılınan namazından sonra  Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına Öztekin'in ailesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve çok sayıda seveni katıldı. 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.