MOTOKURYELER İZMİR'DEN SESLENDİ: "ÖLMEDEN ÖNLEM ALIN"

MOTOKURYELER İZMİR'DEN SESLENDİ: "ÖLMEDEN ÖNLEM ALIN"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, pandemiyle birlikte iş yükü artan motokuryeliğin tehlikeli meslek grupları içerisine alınması için çağrı yaparken, kuryeler de "Biz ölmeden önlem alınsın"...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, pandemiyle birlikte iş yükü artan motokuryeliğin tehlikeli meslek grupları içerisine alınması için çağrı yaparken, kuryeler de "Biz ölmeden önlem alınsın" dedi.

Konak Meydanı Kemeraltı Girişi'nde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Moto Kurye Dernekleri temsilcileri ile kuryelerin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Konak İlçe BaşkanıÇağrı Gruşçu'nun da katıldığı basın açıklamasında "Ölmeden önce önlem alın" mesajı verildi, çözüm önerileri sunuldu. 

Motokuryeliğin acilen tehlikeli meslek grupları içerisine alınması gerektiğini vurgulayan Yücel, şunları söyledi:

"Mesleki yeterlilik belgesi olmayanların sadece A2 ehliyeti var diye moto kuryelik yapmasının önüne geçilmeli. Kuryelerin motosiklet ve güvenlik ekipmanları ile ilgili yapacakları harcamalarda vergi indirimi ve devlet bankaları aracılığıyla uzun vadeli ve düşük faizli kredi sağlanmalı. Tüm tv kanallarında kamu spotları hazırlanmalı. Yaşadıkları sorunlara dikkat çekilerek trafikte farkındalık yaratılmalı. Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu’nun verilerine göre pandemide ölümle sonuçlanan kazalarda, daha önceki yıllara göre 10 kat artış gözlendi. Geçtiğimiz 1 yıl içinde 190 kişi hayatını kaybetti. Ölümle sonuçlanan bu kazaların çoğunluğu, kural hatası ve hız olarak kayıtlara geçti. Artık bunlar son bulmalı." 

BEKO: YAŞATMAK GÖREVİMİZ

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise sendikalaşmanın önemine dikkat çekti. Beko, "Motokuryelerin birçoğu sağlık emekçisi, bazılarıöğretmen, bazıları sosyal hizmet uzmanı… Aralarında mimar ve mühendisler var. Pandemide burnumuzu bile sokağa çıkartmaktan korktuğumuz günlerde bu insanlar çok kutsal görevler yaparak ihtiyaçlarımızı giderdiler. İlaçları bile onlar getirdi. Bu insanların mutlaka sendikal örgütlenmeleri gerektiğini düşünüyorum. AKP hükümetine sesleniyorum, bu insanlarıöldürmek değil yaşatmak bizim görevimiz" diye konuştu.

"ÖLMEDEN ÖNLEM ALIN"

Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, "Biz motosiklet üzerinde kaportayız. Sürekli ölme ve sakat kalkma tehlikesi geçiriyoruz. İnternet sitelerinde 30 dakikada hız diye bir sistem var. Buna acilen son verilmeli" dedi. İzmir Motorlu Kuryeler Başkanı Muzaffer Saklavcı ise, "CHP’ye sesimize ses, kanayan yaralarımıza merhem oldukları için teşekkür ediyoruz. Pandemi döneminde resmi ve gayri 200’den fazla kurye çeşitli sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Bunların artık son bulmasını istiyorum. Ve ölmeden önlem alınmasını istiyoruz. Katil bariyer istemiyoruz, zaman, hız ve psikolojik baskı istemiyoruz. Erken emeklilik istiyoruz, tehlikeli meslekler grubuna alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ...

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun açıklamaları

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in açıklamaları

Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül'ün açıklamaları

İzmir Motorlu Kuryeler Başkanı Muzaffer Saklavcı'nın açıklamaları

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.