CHP'LİÖZEL'DEN İZMİR SELÇUK'TA  "LOVE ERDOĞAN" TEPKİSİ: "ÖRGÜTÜMÜZÜ VE BELEDİYEMİZİ EZEMEZLER"

CHP'LİÖZEL'DEN İZMİR SELÇUK'TA "LOVE ERDOĞAN" TEPKİSİ: "ÖRGÜTÜMÜZÜ VE BELEDİYEMİZİ EZEMEZLER"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir'in Selçuk İlçesi'ne gelerek, izinsiz asılan "Love Erdoğan" pankartlarını iki kez kaldırtması nedeniyle AKP'lilerin tepkisini çeken Belediye Başkanı...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir'in Selçuk İlçesi'ne gelerek, izinsiz asılan "Love Erdoğan" pankartlarını iki kez kaldırtması nedeniyle AKP'lilerin tepkisini çeken Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel'e destek verdi. Yaşanan gerilimin ardından ilçedeki tüm billboardları "#TekSevdamızAtatürk" mesajının olduğu Atatürk fotoğraflarıyla donatan Sengel'den ve CHP İlçe Teşkilatı'ndan övgüyle bahseden Özel, "Selçuklu güzel insanların temennilerini paylaşıyoruz. Belediyemizi, teşkilatımızı karınca gibi ezmek isteyenlere tek söyleyeceğimiz var; karıncanın kardeşi var. O da tüm CHP’li belediyelerdir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Selçuk İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil'in de katıldığı toplantıda konuşan Özel, önceki günlerde yaşanan ilçedeki "Love Erdoğan" gerilimine işaret etti.

AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından izinsiz bir şekilde ilçenin farklı noktalarına astırılan "Love Erdoğan" pankartlarını iki kez kaldırtıp, sonrasında ilçenin tüm billboardlarını "#TekSevdamızAtatürk" mesajının olduğu kalpaklı Atatürk fotoğraflarıyla donatan Başkan Sengel'e destek veren Özel, şunları söyledi:

“Efes Selçuk Belediyemiz, ilçe teşkilatımız “Tek Sevdamız Atatürk” dedi. Buna yürekten iştirak ediyoruz. Bir tek Başkumandanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. Belediyemizi, teşkilatımızı karınca gibi ezmek isteyenlere tek söyleyeceğimiz var; karıncanın kardeşi var. O da tüm CHP’li belediyelerdir. Memleketi tapulu malı sananlar usulüne uygun olmayan bir şekilde her yeri afişliyorlar. Usulüne uygun yapıldığında bu talepler karşılanır. Kim Pankart asmak istemiş de, billboard kullanmak istemiş de buna engel olunmuş. Memlekette bir tek adam rejimi var. O tek adam ile ilgili dünyanın öteki ucunda bir saygısızlık yapılmış. İşin o kısmını kimse tasvip etmiyor. Biz buna cevap vereceğiz. Kimseye sormayız, belediyeye sormayız, muhtara sormayız bildiğimizi okuruz. Buna karşılık kamu düzeni hatırlatıldığında çirkinleşen arkadaşlar var."

İlçe teşkilatıönündeki kalabalık gruba da bir konuşma yapan Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkenin Cumhurbaşkanları vardır onlara yurt dışında yapılmış bir saygısızlığı Türkiye'ye yapılmış sayarız. Ama "efendim bizim liderimize böyle yapıldı biz kamu düzeni dinlemeyiz... Selçuk'ta belediye bizden değil ama belediyeden izin almış gibi, devletin direği, doğanın ağacı partisinin tapulu malı gibi ben her tarafı afişlerim kimse bana karışamaz. Biz bir tek adama sevdalıyız" diyen bir acayip anlayışa belediye başkanımız direndi. Örgütümüz direndi. Selçuklular direndi...

1930'lardan Hitler'den kalan bir şeyleri Türkiye'ye devşiriyorlar. Neymiş efendim; Rabiamız. Rabia, İhvan'ın işareti. Müslüman kardeşler örgütünün. Bunun işaretini alıyorlar 1930'ların Almanyası'ndan "Ein Volk, ein Reich, ein Führer, Adolf Hitler'.. Tek devlet, tek millet, tek lider Adolf Hitler'den bugün kendi Rabialarını gösteriyorlar. Tek devletle kimin sorunu var soruyorsun. Tek milletle, tek bayrakla kimin sorunu var da soruyorsun. Ama işi tek lidere getirdiğinizde o zaman Selçuk'tan yükselen sese katılırız. Sevdamız Atatürk. Tek başkomutan ve lider vardır bu ülkede tartışılmayacak, onun da adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür...

1930'larda dünyada faşizm rüzgarları eserken, Hitler kendisine tek lider dedirtirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, krallığını mı ilan edeceksin yoksa Dolmabahçe'de padişahlığa devam mı diye soranlara biz ülkeye demokrasiyi, cumhuriyeti getireceğiz. Bir meclis kurduk. Yüce meclis ne görev verirse onu yaparız diyen bir liderdir Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür..."

Özel, CHP'li Başkan Sengel'in uyguladığı projelerden de övgüyle bahsetti. Sengel'e yerel seçimler öncesinde, 28 Mart'ta yaptığı mitingin ardından coşkulu kalabalığı görüp "maçı aldınız, hiç sıkıntı yok" dediğini aktaran Özel, "Mazbatayı birlikte alacağız diye söz vermiştim. Ama biz İstanbul'da sandık nöbetindeydik. Her üç sandikta bir oy yer değiştirse seçim gidiyordu. 13 ilçede gece gündüz 19 gün nöbet tuttuk. Ama bugün buradayım. Biz Türkiye'de tam ittifakı sağlayamamıştık. Ama Selçuklular sağladı. 4 ay gecikmeli maaş alan işçiler şimdi belediyeden düzenli maaşlarını alabiliyor. 100 milyon lira borcu kucağında bulup, buna rağmen taşerondan devredilen işçilere de yüzde 40 zam verip bünyeye katmak önemli" dedi.

Özel, Selçuk Belediyesi'nin sosyal projelerinin de Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

EFES ADINI KULLANIYORSUNUZ DİYE MÜFETTİŞ

Selçuk Belediyesi'ne "Efes" adını da kurumsal isim olarak kullandığı için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş gönderildiğini açıklayan CHP'li Özel, "Selçuk Belediyesi kendisine niye Efes Selçuk Belediyesi diyormuş. Belediyenin adını niye değiştiriyorsunuz diye müfettiş yollamışlar. Allah akıl fikir versin. Efes İzmir'in bir markası. Bazı işbilmezler buna sahip çıkmayı bilemedi. Şimdi belediyemiz dünyanın gözbebeği olan bir yeri, tarihi bir mirası parlatmak istiyor. Bu Türkiye'ye büyük bir iyiliktir. Bundan rahatsız olan kafaya ne demek lazım bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.