İZMİT BELEDİYESİ'NDE BİLİM VE TEKNOLOJİ HİZMETİ DE VAR ÖDÜNÇ GELİNLİK DE

İZMİT BELEDİYESİ'NDE BİLİM VE TEKNOLOJİ HİZMETİ DE VAR ÖDÜNÇ GELİNLİK DE

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet; Kampüs İzmit, köylere internet, güneş enerjili aydınlatma, Çınar Atık Uygulaması gibi teknolojik çalışmalarla, İzmitlilerin hayatını kolaylaştıracak...

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet; Kampüs İzmit, köylere internet, güneş enerjili aydınlatma, Çınar Atık Uygulaması gibi teknolojik çalışmalarla, İzmitlilerin hayatını kolaylaştıracak hizmetler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Öte yandan, belediye bünyesinde ihtiyacı olanlara giysi yardımı yapılan mağazada, gelinliklerin de ödünç verileceği duyuruldu.

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, İzmit Belediyesi'nin yolunu bilimin aydınlattığını ve büyümenin, ilerlemenin bu ışıklı yolda sağlandığını kaydetti. Hürriyet, “Bilginin ve teknolojinin önemini anlatmak, insanların bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, özellikle yeni nesillere doğru bir şekilde anlatmak çok kıymetli” dedi.

İzmit Belediyesi olarak çalışmaları Mustafa Kemal Atatürk’ün hemen her defasında vurguladığı gibi bilimin ve bilginin ışığında, teknolojik imkanlar dahilinde gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Hürriyet’in açıklamasışöyle:

TABLET VE KÖYLERE İNTERNET DESTEĞİ

“Bilgi edinmede ve paylaşmada sınır tanımayan imkanlar sunan teknolojik gelişmeler belediyecilik hizmetlerimizde de yolumuzu aydınlatıyor.  Öte yandan, teknolojinin önemi özellikle son bir yılda yaşam standartlarımızı ve sosyal hayatımızı etkileyen pandemi döneminde daha da arttı. Bu süreçte çocuklarımız da eğitimlerini internet üzerinden sürdürmek zorunda kaldı. Uzaktan eğitim faaliyetlerinden yararlanamayan öğrencilerimize tablet dağıtarak, interneti olmayan köylere uydu internet götürerek, çocuklarımızı ve gençlerimizi teknolojik imkanlarla eğitime bağladık.

"KAMPÜS İZMİT" DESTEKLİYOR

Herkes vaktinin büyük bir bölümünü internette iş yaparak veya sosyal ağlarda gezinerek geçirmeye başladı. Özellikle genç nüfusumuzun internet kullanımını büyük oranda arttı. Eğitimlerini de dijital alanda sürdüren gençlerimizin akademik başarılarını desteklemek, fırsat eşitliği sağlamak ve ailelerin kurs yükünü asgariye indirebilmek amacıyla İzmit Belediyesi olarak Kampüs İzmit projesini hayata geçirdik. Çocuklarımıza ve gençlerimize online etüt ve sınava hazırlık imkanı sunan Kampüs İzmit ile geleceğimize dokunmayı hedefledik. 

ÇINAR ATIK’LA ÇEVREYE SAHİP ÇIKIYORUZ

Sıfır atık uygulamaları kapsamında atıkların kaynağından ayrıştırılarak toplanmasıçalışmalarını aralıksız sürdürüyor, Sıfır Atık Projesi ile ilgili okulları ziyaret ederek bilgi aktarıyoruz. Doğa dostu bir belediye olarak hayata geçirdiğimiz İzmit Çınar Atık uygulamasıyla vatandaşlarımız kendilerine en yakın ambalaj atıkları, cam atıkları, elektronik atıkları, yağ atıkları, tekstil atıkları, pet şişe atıkları, pil atıkları için oluşturulan atık noktalarına kolaylıkla ulaşabiliyor.

YANLIŞ VE AŞIRI KULLANIM

Teknoloji ve internet kullanımının birçok yararı olmasına rağmen, yanlış ve aşırı kullanımıçeşitli sorunlara neden oluyor. Eğitimden eğlenceye, haberleşmeden sosyalleşmeye kadar tüm ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılayan çocuklarımız bazı olumsuz durumlarla da karşılaşabiliyor. Bu nedenle çocuklarımızın internet kullanımı konusunda ailelerimize büyük görevler düşüyor. Ailelerin çocuklarının interneti denetimli kullanmalarını sağlamalarıçok önemli. 

BİLİMİ SOSYAL ADALET İÇİN KULLANACAĞIZ

İzmit Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yararına sunduğumuz tüm bilimsel ve teknolojik hizmetler bundan sonra da gelişerek devam edecek. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bilimsel ve teknolojik imkanları, eşit olmayan koşullardaki vatandaşlarımızla buluşturarak sosyal adaleti sağlamaya ve İzmit Belediyesi olarak tüm kent için bilimin ve teknolojinin ışığında hizmet üretmeye devam edeceğiz.”

"YUVA KURACAK ÇİFTLERİ UNUTULMADI: BU MAĞAZADA GELİNLİKLER ÜCRETSİZ"

Öte yandan İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Dost Eller Giysi Mağazası ihtiyaç sahibi binlerce aileyi giydirirken, yuva kuran çiftleri de unutmadı. Dost Eller Giysi Mağazası’na bağışlanan ve kuru temizlemesi yapılan gelinliklerin de aralarında bulunduğu özel gün giysileri, İzmit Belediyesi’ne başvuran çiftlere ücretsiz olarak kiralanabilecek. 

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.