Otostop ile Seyahat

Otostop ile Seyahat

Gezmeyi seven, diğer ülkeleri ya da kendi ülkesindeki şehirleri gezmek ve tanımak isteyen birçok insan bu aktiviteyi yapabilmek için paraya ihtiyaç duyuyor.

Seyahat ederken en önemli konulardan birisi yanınızda para olması ya da para kazanabileceğiniz bir iş yapıyor olmanız gerekiyor. Seyahat ederken parası olmayan ya da kısıtlı bir parası bulunan insanlar otostop ile seyahat yöntemini kullanıyor.

Otostop ile seyahat ederken hem paradan tasarruf ediliyor hem de yeni insanlarla tanışma olanağınız oluyor. Otostop ile seyahat eden insanlar genelde otostop çektikleri kişilerin yardımları ile kalacak yer ve yiyecek yemek buluyor. Bazı insanlar otostop ile gezme işini sadece parasızlıktan değil, kendisine kattığı o heyecanı yaşamak için bile tercih ediyor.

Otostop çekerken dikkat edilmesi gereken şeyler de yok değil, otostop ile gitmek istediğiniz şehre giden en kalabalık yol güzergahını seçmeniz çok önemli. Arabaların çok sık geçmediği yerlerde çekilen otostopların geneli sizi hayal kırıklığına uğratabilir, böyle bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız eğer otoban tarzı yollara çıkarak otostop çekmek sizin için daha yararlı olacaktır.

Otostop çekerken dikkat etmeniz gereken bir konu ise yanınızda kartondan tabela bulundurmak, bu tabela insanların sizin nereye gideceğinizi daha net görmesine ve gideceği yol üzerinde bir yere gidecekseniz sizi oraya bırakması için bir fikir oluşturabilir.

Geceleri otostop çekerken dikkatli olmalısınız, gece karanlık olduğu için kaza yaşama olayınız da yüksek, üzerinize arabaların sizi daha net görebileceği elbiseler giymek sizi hem kazalardan hem de gece araçların sizi daha net görüp durmaları için iyi bir yöntem olacaktır.

Otostop ile bir şehirden diğerine gitmek sandığı kadar kolay olmayabiliyor, bilmediğiniz bir ülkede otostop çekerken başınıza kötü olaylar gelebilir, bu olaylara hazırlıklı olmalısınız. Bilmediğiniz bir ülkede otostop çektiğiniz araçta bulunan kişiler hırsız olabilir ve elinizde bulunan eşyaları almak ile kalmayıp sizi darp da edebilir, bu yüzden otostop çektiğiniz yerleri iyi ve dikkatli bir şekilde seçmek sizin için en doğrusu olacaktır bu konuya büyük bir önem vermek hayatınızı kurtarabilir.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.