Atıklar Toplanıyor, Dayanışma Kazanıyor!

Atıklar Toplanıyor, Dayanışma Kazanıyor!

"Dönüştür Kazan" ile Beşiktaş'ta atık toplama kampanyası başlıyor...

Beşiktaş’ta Bitkisel Atık Yağ ve Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Kampanyası başlıyor. Belediyemiz, geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği Dönüştür Kazan uygulamasıyla Beşiktaş’ta yeni bir projeye imza atıyor. Bitkisel Atık Yağ ve Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Kampanyası kapsamında vatandaşlarımızın site yönetimlerine ve muhtarlıklara getirdiği bitkisel atık yağ ve atık elektrikli ve elektronik eşyalar geri dönüşüme kazandırılacak. Site yönetimleri ve muhtarlıklarımız ayrı olarak biriktirdikleri atıkları belediyemize teslim ederek Dönüştür Kazan uygulaması üzerinden puan toplayacak. Toplanan puanların karşılığında site yönetimlerine ve muhtarlıklara çeşitli ödüller verilecek.

Belediye ekiplerimiz, 15 Aralık’tan itibaren site sakinlerinin site yönetimlerine, mahalle sakinlerinin ve esnafın muhtarlıklara bıraktıkları bitkisel atık yağ ve atık elektrik ve elektronik eşyaları toplamaya başlayacak. Ekiplerimizce teslim alınan atık miktarına oranla, site yönetiminin ve muhtarlığın hesabına Dönüştür Kazan uygulaması üzerinden puan yüklenecek. 100 puan toplayan site ve muhtarlık, temizlik kiti (çamaşır suyu, sıvı yüzey temizleyici, arap sabunu, krem temizleyici) kazanacak. 150 puan toplayan site ve muhtarlık adına 10 adet fidan bağışı yapılacak. 250 puan toplayan site ve muhtarlık adına ise LÖSEV’e kayıtlı ihtiyaç sahibi bir aileye LÖSEV Acil Yardım Kolisi (çay, şeker salça, ayçiçek yağı, bulgur, pirinç, makarna, un, şehriye, mercimek, nohut, fasulye, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, el sabunu, şampuan, oyuncak) gönderilecek. Kampanyamız dahilinde kazanılan ödüller (fidan bağışı ve LÖSEV Acil Yardım Kolisi) kapsamında verilecek sertifikalar, ödülün verildiği ay sonunda site yönetimi ve muhtara törenle takdim edilecek.

Beşiktaş’ta oluşan atıkları geri dönüştürmek ve bunun sonucunda ilçe sakinlerimiz arasında yeni bir dayanışma köprüsü kurmak için tüm komşularımızı Dönüştür Kazan uygulamasıyla atıklarını ayrıştırmaya ve kara kış şartlarında dayanışmaya davet ediyoruz.

Uygulama Hakkında
Dönüştür Kazan uygulaması Beşiktaş’ta ikamet eden veya işletme sahibi olan vatandaşlarımıza atıkları kaynağında ayrıştırma ve atık toplama taleplerini kolaylıkla oluşturma fırsatı sağlıyor. Uygulama IOS ve Android işletim sistemli cep telefonlarından ücretsiz olarak indirilebiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.