Programlama Yapar İken Hangi Yazılım Dili Kullanılmalıdır ?

Programlama Yapar İken Hangi Yazılım Dili Kullanılmalıdır ?

Konu ile ilgili olarak çok fazla bilgi kirliliğinin yanı sıra bilgi birikimide olmasından dolayı tek bir cevap bulmak zor durumdur.

Bu yüzden dolayıdır ki birçok konu gibi bu konuda parçalara ayrılarak anlatmak daha doğru olacaktır. Öncelikle ;

Kullanıcıların eğer ki arabirimine sahip uygulama yazılımı yapma durumu var ise;

arayüzü sürükle bırak düşüncesi içerisinde  daha kolay ve hızlı yapılmasından dolayı  C#, Visual Basic veya Java tercih etmek daha doğru olacaktır.

Oyun uygulaması yapmayı düşünen ve bu uğurda yola koyulan yazılımcılar genellikle hazır motor kullandığı için C# dilini öğrenmeleri kesinlik olarak bir gereklilik özelliği taşımaktadır.

Visual Basic; başlangıç aşaması olarak bakıldığı zaman,  programlama mantığını öğrenmek için idealdir. Java dili, yazılım işinde profesyonelleşmek, bu konuda bir işte çalışmak için mutlaka geliştirilmesi gereken çok önemli bir dildir.

Java dili aslında bakıldığın yazılım dili türünde  profesyonelleşmek, bu konuda bir işte çalışmak için mutlaka geliştirilmesi gerekmekte özelliği taşımaktadır.

Bir diğer durum ise;

Hesaplama, dosya okuma ve yazma gibi arayüz gerektirmeyen, hız gerektiren işlemlere yazılma  durumu ise,  C, C++ veya Python dili başlangıç zamanında öğrenmek için çok daha ideal bir durumdur.

Bir diğer bilgi paylaşımı olarak belirtmek gerekir ise akıllarda mutlaka kalacaktır C dili elektronik devre durumlarının  neredeyse tamamında kullanılmaktadır. Başka diller ile  yapılan çalışma süresi hız karşılaştırması yapıldığında  C dili, makine diline en yakın dil olduğu için en hızlı çalışan programlama dili özelliği taşımaktadır.

Assembly dilini bu kıyaslamanın dışında tutmak gerekir çünkü bilgisayar programı yazmak için Assembly dili fazlası ile vakit ve enerji sarf ettirecektir.

Bir diğer konu başlık olarak ise;

Web uygulaması veya Web sitesi yapmak isteniyorsa mutlaka HTML, CSS ve JavaScript bilinmesi lazımdır. HTML ve CSS tek başına kullanılma durumu olmadığı için  HTML olmak üzere en az ikisi mutlak bilinmesi gerekmektedir.

Bu üç dilin gerek internette gerek ise kitapçılarda fazlası ile kaynağı ve ücretsiz örnek çalışmaları var, o yüzden günümüzde öğrenilmesi çok kolay olan dillerdendir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.