HATAY BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜRETEN KADIN VE İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA TAM DESTEK

HATAY BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜRETEN KADIN VE İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA TAM DESTEK

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamına ve kadınların aile ekonomisine katkı sağlanmasına destek olmak amacıyla Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretim Evi’nde üretilen...

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamına ve kadınların aile ekonomisine katkı sağlanmasına destek olmak amacıyla Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretim Evi’nde üretilen ürünleri satın alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturdu.

Kadınlara istihdam sağlanması ve kadınların üretime katılmalarının önemine vurgu yapan Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yeliz Beyaz, “Samandağ’da kadınlarımız yıllardır yöresel ürünlerini üretiyorlar. Onlara istihdam sağlayarak yöresel ürünlerimiz ile milli ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz. Kooperatifimizin kurulduğu 2019 yılından bu yana salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve reçel gibi Hatay’a özgü birçok ürünü üretiyoruz. Amacımız Samandağ genelindeki bütün kadınların üretime dâhil olması” dedi.

Projenin yöre halkının bütünün kapsadığını da belirten Beyaz şunları söyledi:

“İsteyen tüm kadınlar üretici üyemiz olabiliyor. Şu anda 30 kadınımız üretime destek oluyor. Biz kadınların tek başımıza bu sistemin içinde var olmasıçok zor. Kooperatif olarak bir araya geldiğimizde ve güçlerimizi birleştirdiğimizde daha üretken olabiliyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin pazarlanmasıçok önemli. Ürünlerimizin alınması ve pazarlanmasında bizlere destek veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederiz.” 

Kadın üreticiler ile sohbet ederek yöresel ürünler hakkında bilgiler alan Hatay Büyükşehir Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Çilem Soylu, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak üreten kadın girişimcilerimizi desteklemek amacıyla kadınlarımızın ürettikleri ürünleri alıyoruz. Kendi tesislerimizde paketleyerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz” dedi.

Üretim yaparak aile ekonomisine katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren kadın girişimciler, kadın istihdamına verdiği önem ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunduğu destek için Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.