Roma’da Gezilecek Yerler Nerelerdir ?

Roma’da Gezilecek Yerler Nerelerdir ?

Roma 2.800 yıllık tarihi ve kültürel birikime sahip olduğu için gezilecek yerler söz konusu olduğunda konuklarına pek çok seçenek sunuyor

Roma 2.800 yıllık tarihi ve kültürel birikime sahip olduğu için gezilecek yerler söz konusu olduğunda konuklarına pek çok seçenek sunuyor. 2-3 günlük gezi süresi yeterli gibi gözükse de tüm ayrıntılarıyla bu birikimi anlamak için Roma’da 1 hafta geçirmek gerekiyor.
Kentteki tarihi mekânlar ve anıtsal yapılar, ağırlıklı olarak ya imparatorluk döneminde ya da İtalyan Rönesansı’nın yaşandığı zaman diliminde inşa edilmiş. Roma İmparatorluğu zamanından kalma yapıların başında Flavianus Amfitiyatro adıyla da anılan ve 2007 yılında Dünya’nın Yeni 7 Harikası’ndan biri olarak seçilen Kolezyum geliyor.


Görkemli yapının batısında ise 1000 yıl boyunca imparatorluğun ticari, siyasi ve kültürel merkezi olarak kullanılmış Roma Forumu bulunuyor. Yerel halkın Forum Magnum olarak andıkları tarihi alandan 40 metre kadar yukarı çıkarsanız, Roma mitolojisine göre imparatorluğun kurulduğuna inanılan Palatino Tepesi’ne ulaşabilirsiniz.
“Tüm Tanrıların Tapınağı” Pantheon’u ziyaret edip Poli Sarayı’nın bitişiğindeki Trevi Çeşmesi’nde dilekte bulunduktan sonra rotanızı mimari özellikleriyle konuklarını büyüleyen Vittorio Emanuele II Abidesi’ne ve Castel Sant Angelo’ya doğru çevirebilirsiniz.


Kent yaşamı ile iç içe olmak için en ideal yerlerin İspanyol Merdivenleri, Aziz Petrus Meydanı ve Campo de’ Fiori olduğu Roma’da sakin bir ortamda doğa ile baş başa kalmak isterseniz, Villa Borghese’de zaman geçirebilirsiniz.
Hepsine ve daha fazlasına bir uçakla ulaşbilir Roma’yı gezmeye hemen başlayabilirsiniz. Hemen biletinizi alıp yerinizi ayırtın!

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.