Saadet Kağıthane: Hedefimiz Engelsiz Bir Türkiye

Saadet Kağıthane: Hedefimiz Engelsiz Bir Türkiye

Halid Özgür Atak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, 'Engellilerin saadetinin Saadet Partisi iktidarı ile mümkün olacağını' dile getirdi.

 Saadet Partisi Kağıthane ilçe Başkanı Halid Özgür Atak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Engellilerin saadetinin Saadet Partisi iktidarı ile mümkün olacağını" kaydetti.


Atak, "Engelliler bizim için özürlü değil özel vatandaşlardır. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onlara en iyi imkânları sağlamak boynumuzun borcudur" dedi.






"Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" diyen Atak, en kısa sürede kurulacak Saadet Partisi iktidarında engelliler için yapılacak çalışmaları ise şöyle sıraladı:

1- Engellileri mağdur eden ve halen yürürlükte bulunan rapor yönetmeliği değiştirilerek engellilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenecektir. 

2- İstihdam imkânları arttırılacak, kamuda açık kontenjanlar doldurulacak ve özel sektörün teşvik edilmesi sağlanacaktır.

3-Engelliler için yeni sınav sistemi geliştirilerek engelliler arasındaki adaletsizlik ortadan kaldırılacaktır.

4- Evde bakım hizmeti verenler için sosyal güvence uygulaması getirilecektir.

5- Engellilerin sosyal aktiviteleri için altyapı imkânları geliştirilecek ve engelli sporcuları teşvik için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. 

6-Engellilere verilen hakların yerel meclislerde alınan kararlarla ve yönetmeliklerle değil kanunlarla düzenlenmesi sağlanacaktır.

Bu temenni ile bütün engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelsiz bir Türkiye diliyorum."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.