METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL'A ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL'A ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbulluları yarın yaşanacak sağanak yağışa karşı uyardı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbulluları yarın yaşanacak sağanak yağışa karşı uyardı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, İstanbul’daki yağmur ve sağanak yağışın yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazla beraber etkili olacağı bildirildi. Kurumdan yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul’daki yağmur ve sağanak yağışın sabah (11.03.2021 Perşembe) ilk saatlerden itibaren kuvvetli poyrazla (40-70 km/saat) beraber etkili (15-25 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışın öğle saatlerinde, kuvvetli rüzgarın ise Perşembe gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

KUZEYBATI KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Meteoroloji’nin uyarısında Çanakkale’nin doğusu ile sabah saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de de yağışın etkili olacağı açıklandı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bu bölgelerde de su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını uyarısını yaptı. Meteoroloji’nin uyarısışöyle:

“Yarın (Perşembe) ilk saatlerden itibaren Çanakkale’nin doğusu ile sabah saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de kuvvetli (20-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Marmara’nın doğusunun yüksek kesimleri ile Düzce’nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli (5-20 cm) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.