1 MAYIS KUTLAMASI MALTEPE MEYDANI'NDA YAPILACAK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), İstanbul'daki kitlesel 1 Mayıs

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), İstanbul'daki kitlesel 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasının Maltepe Meydanı’nda yapılacağını duyurdu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beşiktaş Çarşı’da 1 Mayıs’a çağrı bildirisi dağıttı.

“Ücretlerimiz her geçen gün enflasyon karşısında giderek daha fazla eriyor. Doğal gaza, elektriğe gelen zamlarla birlikte de çok yoğun bir geçinememe, barınamama, insanca yaşayamama sorunuyla karşı karşıyayız. Toplumsal muhalefete dönük çok yoğun baskı, gözaltı süreçleriyle de bu iktidar, kendi krizini aşmaya çalışarak ömrünü uzatmaya çalışıyor. Hem İstanbul’da hem Türkiye’de sizlerle birlikte 1 Mayıs’ı güçlü bir şekilde alanlarda kutlayarak ‘birlikte değiştireceğiz, yeni bir toplumsal yaşam mümkün’ şiarıyla hem ülkenin demokratikleştirilmesi hem bütün işçilerin, kamu emekçilerinin, gençlerin, kadınların yaşamış olduğu sorunlara karşı hep birlikte ortak çözüm bulma noktasında mücadeleyi büyüteceğiz. 2022 1 Mayıs’ını İstanbul’da Maltepe Meydanı’nda sizlerle birlikte yan yana olmaktan onur duyduğumuzu ifade ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri