54 Suriyeli Daha Esenyurt’tan Ülkelerine Döndü

Üç Yılda Üç Bini Aşkın Suriyeli Esenyurt’tan ÜlkesineDöndü

 

Esenyurt’tan ülkelerine dönüş yapan Suriyelilere 54kişi daha eklendi. Suriyelileri uğurlamaya gelen Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, göreve geldiği günden bugüne 3 binin üzerinden Suriyeliyiülkelerine gönderdiklerini belirterek, “Gönüllü Geri Dönüş” organizasyonukapsamında gönderimlerin devam edeceğini söyledi.

EsenyurtBelediyesi’nin “Gönüllü Geri Dönüş” organizasyonuyla 54 Suriyeli dahamemleketlerine döndü. Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Esenyurt Belediyesieski binası önünden Kilis Öncüpınar, Hatay Yayladağı ve Cilvegözü SınırKapısı’na doğru 2 otobüsle yola çıktı. Sınır kapılarına ulaşan Suriyelilergüvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak. Suriyelileri uğurlamaya gelenEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, göreve geldikleri günden bu yana3 bini aşkın Suriyeliyi ülkelerine uğurladıklarını belirterek, “Bugün, 2022yılının ikinci kafilesini gönderiyoruz. 28’i yetişkin ve 26’sı çocuk olmak üzere54 Suriyeli misafirimiz daha ülkesine dönüyor. Bu organizasyon İstanbul’unbirçok yerinde yankı buldu ve başka ilçelerden de talepler geliyor. Onları dailave ediyoruz. Burada yaşama tutunamayan ve yurt dışına gitmek isteyenmisafirlerimize aracılık etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

3 Bini Aşkın Suriyeli Memleketine Döndü

 

“Gönüllü Geri Dönüş”organizasyonuyla göreve geldikleri günden bu yana 3 bin Suriyeliyimemleketlerine gönderdiklerini ifade eden Başkan Bozkurt, “Esenyurt’un birçoksorunu var. Bu sorunlardan bir tanesi de maalesef yurt dışından çokça göçalması. Göç sorununu burada kalmak isteyen vatandaşlarımız açısından disiplineediyoruz ama aynı zamanda burada yaşama tutunamayan ve yurt dışına gitmekisteyen misafirlerimize de aracılık ediyoruz. Onların memleketlerine gitmesiiçin otobüs tahsisi yapıyoruz. Bu yıl içindeki ikinci kafilemiz. Çok hızlı birşekilde devam ediyorduk, fakat pandemi biraz zayıflattı bunu ama şimdi pandemikoşulları elverdiği sürece aynı hızla devam edeceğiz. Bugün toplamda 54 kişiyigeri gönderiyoruz. Biz sınıra kadar eşlik ediyoruz. Sınırdan sonra KIZILAY’ıneşliğinde güvenli bölgeye götürülüyorlar” diye konuştu.

 

“Her İnsanın Kendi Memleketi Güzel”

 

Ülkesine döneceği içinmutlu olduğunu söyleyen Enayat Ali Hamiko şöyle konuştu: “Her insanın kendimemleketi güzel. Mutluyum. Annem ve babam yaşlı, orada tek başlarına, o yüzdendönüyorum.” Neşet Halil ise şunları söyledi: “Babam çok yaşlandı, çocuklarımbüyüdü göremedim, o yüzden onların yanına dönüyorum. Buradan da memnunum, biryabancılık çekmedik, savaş vardı geldik ama şimdi gitmemiz gerekiyor.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri