Atatürk En Sevdiği Şarkılarla Anıldı

EsenyurtBelediyesi Klasik Türk Müziği Topluluğu, Atatürk’ün en sevdiği şarkılarıseslendirdi. Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Sarı Zeybek’anma programında seslendirilen şarkılar, gecede duygu dolu anlar yaşattı.

EsenyurtBelediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdanayrılışının 84. yılında, Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde Atatürk’ün ensevdiği parçalardan oluşan ‘Sarı Zeybek’ programı düzenledi. EsenyurtBelediyesi Klasik Türk Müziği Topluluğu tarafından seslendirilen parçalar, küçüğünden büyüğüne herkese duygudolu anlar yaşattı. Programda Atatürk’ün küçük yaşlardan beri zalime boyuneğmediğini anlatan çocukluk anısına ait bir anı perde ile verildi. Atatürk’ünmücadele dolu ruhunu anlatan slayt gösterisinin ardından belediyenin müzikkurslarında eğitim alan Başak Demir ‘Sonsuza’ isimli marşı okuyarak büyük alkışaldı. Programın sonunda Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,Atatürk’ün en sevdiği parçalarında biri olan Fikrimin İnce Gülü’nü koro ilebirlikte söyledi.

“Onu Önce Anmamız Sonra AnlamamızLazım”

Sahnede konuşmayapan Başkan Bozkurt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarlığını dilegetirerek şunları söyledi: “Bugün bizim için yas olmaktan çıktı, bizim için herzaman yüreğimizin derinliklerinde bir acı Büyük Önder. Sadece üzülerek bugünübir yas gibi anmak bence Ulu Önder'e en büyük haksızlığı yapmış oluruz. Onu her zaman ama özellikleölüm yıl dönümünde önce anmamız sonra da anlamamız lazım ki bize vermekistediklerini hayata geçirelim. Bugün Cumhuriyet varsa, bugün birbirimizeözgürce selam verebiliyorsak bize dair ne varsa bir arada tutabiliyorsak bununen büyük sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

“Bugün Bile Dinlerken GözlerimDoluyor”

Başkan Bozkurtşunları ekledi: “Sadece Cumhuriyeti kurmakla yetinmedi. Tabi ki büyük birimparatorluğun askeridir. Yetişmiş bir yöneticisidir, komutanıdır. Ama‘İstikbal Göklerdedir’ o günlerde diyebilmek, kadınlara seçme seçilme hakkınıvermek, ilimi bilimi sanatı, şarkıları… Bugün bile dinlerken gözlerim doluyor.O ruhsal derinliği bulabilmek herkese nasip değil. Bu çok önemli bir derinlik.Çok önemli dersler var. Bunları çocuklarımıza, torunlarımıza aktarmamız lazım.Ben bugün böyle büyük bir ilçenin belediye başkanı olabildiysem bunu Atatürk’eve yaptıklarına borçluyum. Ben minnettarım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri