BAŞAKŞEHİR’DE CUMHURİYET’İN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yakılan cumhuriyet meşalesi 100’üncü yaşına girdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Başakşehir’de çeşitli etkinlerle kutlandı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak düzenlenen etkinlikler, Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Ek Hizmet Binası’ndaki tebriklerin kabul edilmesi ile başladı. Gün boyu devam eden etkinliklere Başakşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Coşku ve heyecan bir an olsun eksilmedi

Bahçeşehir Atatürk Anıtı’nda devam eden etkinliklere Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrenciler, şiirler okudu ve gösteriler gerçekleştirdi.

Başakşehir İstanbul Teknik Üniversitesi İsmail Dede Efendi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri koro halinde marşlar okudu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen “100. Yılında Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Başkan Kartoğlu’nun elinden aldı. Kutlamalarda coşku ve heyecan bir an olsun eksilmedi.

100’üncü yıl coşkusu Başakşehir’i sardı

Havanın kararmasıyla birlikte Bahçeşehir Ek Hizmet Binası önünde toplanan Başakşehirliler, marşlar ve meşaleler eşliğinde yürüyüşe başladı. Coşkuya evlerinin pencerelerinden eşlik eden Başakşehirliler, korteji alkışlar eşliğinde selamladı. Kortej yürüyüşüne Başkan Kartoğlu da katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Başakşehir Haberleri