Başkan Bozkurt: Gençler Bizim Geleceğimiz

Üniversite Tercih ve TanıtımGünleri’nde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Kaynaklarımızınönemli bir bölümünü gençlerimizin hayata güçlü tutunmaları için harcıyoruz. Gençlerbizim geleceğimiz. Onlara her türlü desteği sağlıyoruz.” dedi.

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gençleri tercih heyecanısardı. Kendileri için en doğru üniversiteyi seçmek isteyen gençler, EsenyurtBelediyesi’nin düzenlediği Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgigösterdi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen tercih günlerine, belediyeninrehber öğretmenlerinin yanı sıra 15 üniversite de katıldı. Tercih günlerinegelen gençler, rehber öğretmenlerden istedikleri bölümlerle ilgili bilgialarak, birçok üniversiteyle de yüz yüze görüşme fırsatı buldu. Hayataatılmalarında önemli bir adım olan tercih döneminde Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt öğrencileri yalnız bırakmadı. Tercih günlerine katılaraktek tek stantları gezen Başkan Bozkurt, gençlerle tecrübe ve deneyimlerinipaylaşarak, sevdikleri bölümleri yazmaları konusunda tavsiyelerde de bulundu.

“KaynaklarımızınÖnemli Bir Bölümünü Gençler İçin Harcıyoruz”

Gençlerin hayata tutunmaları için her türlü desteği sağladıklarınısöyleyen Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Gençlerini iyi yetiştiren toplumlar, dünyadarekabet gücünü koruyabilirler. Esenyurt Türkiye’nin en kalabalık ilçesi. Aynızamanda da en çok gencin yaşadığı da bir ilçe. Bizler de göreve geldiğimizdenberi kaynaklarımızın önemli bir bölümünü gençlerimizin hayata güçlü tutunmalarıiçin harcıyoruz. Bu çalışma da onlardan bir tanesi. Gençlerimizi üniversitesınavına donanımlı bir şekilde hazırlamak ve meslek tercihlerini doğruyapmalarını sağlamak için öğretmen arkadaşlarımız bir yıl boyunca eğitimveriyor.”

“Çok FaydasıOldu”

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde aldığı eğitim ileistediği başarıyı yakaladığını belirten Ulaş Yalçın, “Her gün belediyemizin kütüphanesindeders çalıştım. Bugün burada hem tercih yapıyoruz hem de birbirimizi tebrikediyoruz. Merkezdeki hocalarımız, rehberlik ve danışmanlık konusunda bize çokyardımcı oldular. Buranın bana çok faydası oldu. Öğretmenler bizi ayağakaldırdı ve biz koşmadık, uçtuk.” diye konuştu.

Destekler SayesindeHayallerine Kavuştu

En uygun üniversiteyi seçebilmek için tercih günlerine katılan AliKadir Sayın, “Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Ben merkeze dönemin başındabaşlamıştım. Gidilmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Bir sürü imkânıolan bir yer. Gerçekten hedefleri olan ve kendini geliştirmek isteyen gençleringelmeleri gerektiğini düşünüyorum. Güzel ve düzenli bir kurum. Bu başarıyı banaSürekli Eğitim Merkezi kazandırdı. Bu konuda Esenyurt Belediyesi’ne teşekkürediyorum” diye düşüncelerini belirtirken, Melek Buse Ece ise şöyle konuştu: “Zorlubir süreçti ama hocalarımız ellerinden geldikçe bu zorlukları hafiflettiler.Her anlamda desteklerini hiç üzerimizden çekmediler. Tıp Fakültesi için hazırlandımve onu elde edecek puanı kazandım. Çok mutluyum.”

YKS’ye giren öğrencilerin doğru tercih için uzman eğitmenlerlebuluştuğu Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri, 26 Temmuz Çarşamba günü saat 16.00’yakadar devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri