Bursa Vali Koşusu'nu Kıyıcı kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1500 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2022 yılı Bursa Vali Koşusu'nu jokeyi Mustafa Çiçek ile start alan, Onur Türker'in sahibi Engin Alagöz'ün de yetiştiricisi olduğu Kıyıcı (Kaizbert - Sönmez Esintisi / Birader) kazandı. Melek Özgül'ün antrene ettiği 4 yaşlı kır at bu galibiyetiyle ilk Grup yarışını kazanmış olup, 6'ıncı birinciliğini de kariyerine eklemiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

7 başarılı safkanın katıldığı yarışta Ercan Çankaya'nın bindiği Pıtır (Güntay - İncidil / İbocan) tabelanın 2'inci basamağında kendisine yer bulurken, Hışman Çizik  ile koşuya katılan Yeltay (Güntay - Yeldem / Pegasus) üçüncü, Kaancan Gökçe'nin idaresindeki Usulca (Tamerinoğlu - Sapha.35 / Alkuruş.12) dördüncü ve Mertcan Çelik ile koşuda boy gösteren Tuncer (Kaizbert - Forraydır / Haberbatur) ise beşinci oldu.

Koşunun galibi Kıyıcı için bitiriş derecesi 1.36.11 olurken farklar ise 1,5 Boy - 4 Boy - Yarım Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Fuat Sönmez'e kupasını Bursa Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu takdim etti.

Törene Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Demir, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Ünsal, Tarım ve Orman İl Müdür Yrd. Mehmet Akif Şenyürek, Çorum - Kargı Kaymakamı Taha Soydaş ve Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim de katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri