Çakabey Koşusu'nun galibi Canmete oldu

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Çakabey Koşusu'nu, Bedri Akbulut'un sahibi ve antrenörü olduğu Canmete (Tamerinoğlu - Nenehatun / Bodrum) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde kazandı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi 5 yaşındaki kır erkek safkan ortaya koyduğu performansla üst üste dördüncü, 13'ü Açık koşu zaferi olmak üzere toplamda 16. galibiyetini hanesine yazdırdı.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

İzmir'de programın tek Açık yarışına jokeyi Vedat Abiş ile katılan Halim Ağa (Canbertay - Başağım / Turbo) pistten ikincilikle ayrılırken, Güvendik (Yaşarcık - Duayen / Haberbatur) Ahmet Çelik idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Görkem Özçelik ile mücadelede start alan Lokum Oğlu (Turbo -  Lokum / Odinhan) dördüncü sırada yer alırken, Pıtır (Güntay - İncidil / İbocan) Mertcan Çelik idaresinde koşuyu beşinci tamamladı.

Yarışın galibi Canmete için bitiriş derecesi 1.36.83 olurken, farklar 1 Boy - 5 Boy - 2,5 Boy - 5 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Çaka Bey

Selçuklu Devleti komutanı ve denizcisi olan Çaka Bey, Selçukluların Anadolu coğrafyasına yayıldıkları dönemde, 1081 yılında 50 parçadan oluşan ilk Türk Donanması ile Urla, Çeşme ve Foça'yı ele geçirmiş ve İzmir merkezli bağımsız bir beylik kurmuştur. 1081 yılı Türk Deniz Kuvvetlerinin kuruluş yılı olarak kabul edilmiştir. Türk tarihinin ilk donanmasını oluşturan ve "İlk Türk Amirali" olarak kabul edilen Çaka Bey'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmet ile anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri