Celal Bayar Koşusu'nda birinciliğe Burgas uzandı

3+ yaşlı başarılı safkan İngiliz atlarının kıyasıya bir mücadele verdiği koşu, 2400 metre mesafede çim pistte gerçekleştirildi.



Startı saat 20.30'da verilen 2022 yılı Celal Bayar Koşusu'nu, Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, Fedai Kahraman tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Kadir Baltacı'nın üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. 2021 yılı Gazi Koşusu galibi Burgas, elde ettiği Celal Bayar Koşusu galibiyetiyle kariyerinin toplamda 10. birinciliğine ulaştı.



Koşunun videosu için tıklayınız.

Mücadelenin ikinciliği, Gökhan Kocakaya idaresindeki Zafer Ateşi (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) elde ederken, iç kulvara yakın ataklar sergileyen Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) Vedat Abiş ile üçüncü, Akın Sözen ile gecenin bu önemli randevusunda boy gösteren Cagner (Victory Gallop - Caminando / Mountain Cat) dördüncü ve Arts Man (Tizway - Art's Lady / Theatrical) ise Sadettin Boyraz ile beşinci oldu.

Koşunun galibi Burgas  için bitiriş derecesi 2.29.51 olurken, farklar 4 Boy - Boyun - 3,5 Boy - 16 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Veysel Kahraman'a kupasını, merhum Celal Bayar'ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy verdi.



Törene, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge ile davetliler de katıldı.

CELAL BAYAR

1883 yılında Bursa'da doğan Celal Bayar, College Francais de I'Assomption'da eğitimini tamamladıktan sonra hukuk ve bankacılık alanlarında çalışmaya başladı. Kurtuluş Savaşı döneminde İzmir Müdafaa-i Hukuk-i Osmaniye Cemiyeti'ne katıldı ve İzmir'in işgaline karşı çalışmalarda bulundu. Balıkesir Kongresi kararı ile Akhisar Cephesi Komutanlığı görevine getirildi. 1920'de toplanan Osmanlı Mebusan Meclisi'ne, Saruhan Sancağı Milletvekili olarak katıldı.



I. Büyük Millet Meclisi'nde, Bursa Milletvekili olarak görev alan Bayar, 1921 yılında İktisat Bakanı olarak atandı. 1923 yılında İzmir'den Milletvekili seçilen Bayar, 1924 yılında Türkiye İş Bankası'nı kurarak 1932 yılına kadar Genel Müdürlük görevini yürüttü. 1937 - 1939 yılları arasında Başbakanlık yaptı. Daha sonra siyasi yaşamını İzmir Milletvekili olarak sürdürdü. 1946 yılında Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan ile birlikte Demokrat Parti'yi kurdu ve parti başkanlığına getirildi. Demokrat Parti'nin 1950 seçimlerini kazanmasından sonra 22 Mayıs 1950 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı seçilerek, 10 yıl boyunca görevini sürdürdü. Atlara ve at yarışlarına olan ilgi ve sevgisi ile çağdaş yarış ve yetiştiriciliğimizin oluşumu ve Türkiye Jokey Kulübü'nün kuruluşunda etkin rol oynadı. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde at yarışlarını bizzat hipodromdan seyreden Bayar, 1929 yılında Cap Gris Nez isimli atı ile Gazi Koşusu'nu kazandı. 1986 yılında İstanbul'da vefat eden siyasetçi, devlet adamı Celal Bayar'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri