CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu: “Türkiye’yi Yenilemek İçin, Türkiye’ye Baharı Getirmek İçin Yola Çıktık”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Türkiye artık dünyayla yarışmak zorundadır. Türkiye artık bölgesinin lideri olmak zorundadır. Türkiye dünyayla yarıştığı zaman büyüyen bir Türkiye olacaktır. Güçlü bir Türkiye olacaktır.”

-“Sevgili gençler, düzeni ben değil siz değiştireceksiniz. 5.5 milyon genç ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Ve gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakacaklar. ‘Biz otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdik' diyeceksiniz.”

-“İktidarımızda; kırsalda çalışan bütün gençler ve bütün kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Çiftçi ve esnafın borçlarının faizlerini sileceğiz.”

-“İlk yapacağımız iş, israfı önlemek. Bütün savurganlıkları sıfırlayacak, bitirecek bir kararname çıkaracağız, israf olmayacak.”

-“Aile Destekleri Sigortası çıkaracağız. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Her aile sosyal devletin güvencesi altında olacak. Her ailenin asgari bir geliri olacak ve gelir ailede kadının banka hesabına yatacak. Hiçbir kadını, bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğiz.”

-“Gençler şunun da sözünü veriyorum sizlere; mülakat kalkacak, torpili bitireceğim!”

-“Hiçbir anne sabahleyin çocuğunu, evladını okula gönderirken acaba beslenme çantasına ne koyayım diye düşünmeyecek. Her çocuk okulda sağlıklı bir şekilde beslenecek. Bizim evlatlarımız, okulda arkadaşlarıyla beraber karınlarını doyuracaklar. Hiçbir aileye yük olmayacaklar, zengin fakir ayrımı olmayacak, herkes aynı yemeği yiyecek”

-“Türkiye’yi yenilemek için, Türkiye’ye baharı getirmek için yola çıktık. Birleşe birleşe kazanacağız. Birleşe birleşe Türkiye'nin bütün sorunlarını çözeceğiz.”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Konya’da Ereğli Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Millet Buluşması’na katıldı. CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, buluşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri