Cumhuriyet’in Yüzleri Esenyurt’ta Anıldı

Esenyurt Belediyesi, Cumhuriyet Dönemi’nde yetişen büyük halk ozanlarıiçin anma etkinliği düzenledi. Aralarında Belkıs Akkale, Grup Gündoğarken veOnur Akın’ın da yer aldığı sanatçılar, Âşık Veysel’den Mahzuni Şerif’e, RuhiSu’dan Neşet Ertaş’a Cumhuriyet ozanlarının türkülerini seslendirdi.

Esenyurt Belediyesi’nin, Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamındadüzenlediği kutlama etkinlikleri devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’ndadüzenlenen “Cumhuriyet’in Yüz’ü Ozanlarımız” etkinliğinde Belkıs Akkale, OnurAkın, Mehmet Gümüş, Nilüfer Sarıtaş, Ufuk Beydemir, Grup Gündoğarken, EsraÖztürk ve Mustafa Özarslan gibi ülkenin sevilen sanatçıları Esenyurtlularla hepbir ağızdan türküler söyledi. Cumhuriyet Dönemi’nin büyük halk ozanları ÂşıkVeysel, Davut Sulari, Ruhi Su, Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Ali Ekber Çiçek veArif Sağ’ın dillere pelesenk olmuş türkülerinin söylendiği etkinlikte, tümsanatçılar İzmir Marşı’nı birlikte söyledi. Sanatçılara çiçek takdim ederekteşekkür eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Ozanlarımız bizimavazımız. Haksızlığa karşı sesimiz, sevgiliye duyduğumuz o aşkın ifadesi” dedi.

“Bizi İnsanYapan, Bizi Biz Yapan Duyguların Tercümanı”

Sahneye çıkarak sanatçılara teşekkür eden Başkan Bozkurt,Cumhuriyet ozanlarının önemine değinerek, “Bugün muhabbet günü. Anadolu’nun özüburada. Cumhuriyetin 100. yılını kutlayıp da ozanlarımızı, âşıklarımızı anmamakolur mu? Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgiyle, saygıylaanıyorum. Ozanlarımız bizim avazımız, haksızlığa karşı sesimiz, sevgiliye duyduğumuzo aşkın ifadesi. Bizi insan yapan, bizi biz yapan duyguların tercümanı. Onlariyi ki varlar. Sizler de iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz. Bizim yaşamımızsizsiz hiçbir anlam taşımıyor. Çünkü sizsiz kendimizi ifade edemeyeceğizdemektir” dedi.

“Bu Kültürü Unutmadığınız İçin TeşekkürEderiz”

Konser öncesindeduygularını paylaşan sanatçı Mustafa Özarslan, “Bu projeyi sunduğumuzda, Başkanımızbüyük bir ilgiyle karşıladı. Buradaki etkinliklere bakacak olursak zaten bu kültüreçok yakın insanlar. Çok sevindik, ozanların geleneğinden gelen, onlarıntürkülerini yeni kuşaklara taşımaya çabalayan insanlarız. Sahip çıkılması,unutulmamaları, “Cumhuriyet’in Yüzü Ozanlarımız” olarak anılmaları da hoşumuzagitti. Başkanımıza, tüm çalışma arkadaşlarına; ozanlarımızı, türkülerimizi, bukültürü unutmadığınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“Burası HalkınNabzının Olduğu Yer”

Esenyurt’un türkülerini benimsediğini ifade eden Belkıs Akkale ise,“Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu buCumhuriyeti korumaya ant içmiş bir ailede yetiştim. Şimdi çocuklarımızı daböyle yetiştiriyoruz. Bu güzel günü türkülerimizle kutlamaktan dolayı çokmutluyum. Burası halkın nabzının attığı yer, onun için Esenyurt’u çok severim.Kültürümüzü, türkülerimizi bu bölgelerde daha çok duyuyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri