Demirci Akıncıları Koşusu'nun galibi Ayurnamat oldu

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1800 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

Gülnur Gülerce'nin sahibesi ve yetiştiricisi olduğu Ayurnamat (Native Khan - Awesome Six / Awesome Again) jokeyi Mertcan Çelik idaresinde tek dişi safkan olarak katıldığı 2022 yılı Demirci Akıncıları Koşusu'nu galibiyetle tamamladı. Yaşar Sazak'ın antrene ettiği kır tayın bu birinciliği yarış hayatının beşinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

İzmir'de programın 8. mücadelesinde Final Drive (After Market - Sugar Foot / Royal Abjar) ikinci olurken, Lipsos (Triple Bonus - Firdevs / Victory Gallop) üçüncü, Dragon Pulse (Agresivo - Anouchka / Strike The Gold) dördüncü, Reach Of Victory (Luxor - Simply Glorious / Eagle Eyed) de beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Ayurnamat için bitiriş derecesi 1.55.46 olurken, farklar 2 Boy - 2 Boy - 1 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Serkan Erdem'e kristal şildini Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk takdim etti.

Prof. Dr. Vedat Pazarlıoğlu kazanan safkanın antrenörüne vekaleten Ümit Bulut'a kristal şilt verdi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Mutlu Akyol kazanan safkanın jokeyi Mertcan Çelik'e kristal şilt takdim etti.

Davetlilerinde de katıldığı törende Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Kıncı ise İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara'ya günün anısına hediye verdi.
 

Demirci Akıncıları

Kurtuluş Savaşı'nda merkezi Manisa'nın Demirci İlçesi olan 29 ilçe ve 7 ili kapsayan "Akıncılar Bölgesi" olarak adlandırılan bölgenin dağlarında büyük bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Bu destanı yazanlar 24 Aralık 1920'de Demirci Kaymakamı olarak tayin edilen İbrahim Ethem Bey'in liderliğinde savaşan Demirci Akıncılarıdır. Kurtuluş Savaşı'nın sonuna kadar TBMM'ye bağlı olarak varlığını sürdüren Kuva-yı Milliye hareketi olan Demirci Akıncıları'nın mücadelesi, Sakarya ve Büyük Taarruz Savaşları'nın kazanılmasına da büyük bir katkı sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı sonrasında Demirci Akıncıları'nın kahramanlıklarını takdir eden Atatürk, Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Bey'e "Akıncı" soyadını vermiştir. Bu koşu vesilesiyle vatan savunmasında gösterdikleri üstün cesaret ve başarılarıyla Cumhuriyet tarihine geçen Demirci Akıncıları'nı ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri