Dr. Ender Aydıner Koşusu'nu Touch Of Thunder kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 1600 metre çim pistte düzenlenen mücadeleyi, Kemal Kurt'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu Touch Of Thunder (Touch The Wolf - Fi Fenomoni / Unaccounted For) jokeyi Halis Karataş ile kazandı. Mehmetcik Aydoğdi tarafından antrene edilen doru erkek tay için bitiriş derecesi ise 1.35.32 oldu.

Koşunun ikincisi Jazz Runner olurken, Hidan üçüncü, Goldrakhan dördüncü, Super Tomo ise beşinci oldu. Koşuda farklar 1/2 Boy - 1,5 Boy - Burun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Mehmetçik Aydoğdi'ye kupasını, merhum Asli Üyemiz Dr. Ender Aydıner'in torunu Demir Aydıner takdim etti.

Törene, Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, Asli Üyemiz Can N. Güven ile davetliler de katıldı.

Dr. Ender Aydıner

1939 yılında Edirne'de doğan Ender Aydıner, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Edirne'de Hükümet Tabibi, Sağlık Ocağı Baştabibi, Grup Başkanı, Müdür Vekili olarak görev yaptı. 1976 yılında ihtisas sınavını kazanarak çalışmaya başladığı Şişli Etfal Hastanesi'nde 1980 yılında Başasistan oldu. Ardından kendi girişimiyle kurulan Şişli Aile Planlaması Eğitim Uygulama ve Araştırma Kliniği'nde uzun yıllar Başhekim olarak görev yaptı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, İstanbul Sağlık Müdür Vekili, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Aydıner, 2001 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Dr. Ender Aydıner, Türkiye Jokey Kulübü'nde çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi ve Muhasip Üye olarak görev yaptı. 2020 yılında aramızdan ayrılan Dr. Ender Aydıner'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici ifadeler veya imalar ile inançlara yönelik saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri