“ESAK” Doğal Afetlere Hazırlanıyor

EsenyurtBelediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), Türkiye genelinde doğal afetleremüdahale etmek amacıyla AFAD’ın verdiği eğitimlere katıldı. Alınan bu eğitimlersonucunda ekip, hem ilçede hem de Türkiye genelindeki afetlere müdahale edebilecek.

İlçede yaşanacakolası doğal afetlere müdahale amacıyla Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt tarafından kurulan Esenyurt Belediyesi Sivil Savunma Ekibi (ESAK), AFADEğitim Merkezi’nde eğitimlere başladı. Kentsel ve hafif arama kurtarmakonularında teorik ve uygulamalı olarak eğitim alan ekip bu eğitimler sayesindeafetlere anında müdahale edebilecek. Eğitim sonunda AFAD tarafından yapılan sınavdabaşarılı olanlar, Türkiye genelinde meydana gelen olası doğal afetlerde de görevalabilecek.

“ESAK, Gönüllü PersonellerdenOluşuyor”                                                  

Ekibin belediyebünyesindeki gönüllü personellerden oluştuğunu söyleyen ESAK Amiri Zekeriya Coşkun,“Ekibimiz 45 kişiden oluşuyor. İlk tur eğitimimizi tamamladık. Ardından AFAD’ınverdiği 3 haftalık bir eğitimden sonra sınava girerek akredite olacağız. Dahasonra hem ilçemizde hem de Türkiye genelindeki afetlere müdahale edebileceğiz. SayınBaşkanımızın talimatıyla hem ilçe genelindeki olumsuzluklarda hem de ilçedışındaki afetlerde vatandaşlarımıza yardımcı olacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri