Esenyurtlu Minikler Sünnet Şöleninde Gönüllerince Eğlendi

Esenyurt Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen SünnetŞöleni’ne katılan binlerce çocuk, aileleriyle birlikte eğlenceli bir güngeçirdi.

Esenyurt Belediyesi’nin geçtiğimiz ay maddi durumu elverişsiz olan1800 çocuk için gerçekleştirdiği toplu sünnet organizasyonunun ardından sünnet şölenidüzenlendi. Sünnet heyecanı yaşayan minikler ve aileleri Eski BelediyeBahçesi’nde düzenlenen şölende güzel bir gün geçirdi. Şölende palyaço ve yüzboyama etkinliklerinin ardından kostüm karakter ve bando takımı eşliğinde hepbirlikte dans eden binlerce çocuk, kurulan şişme oyun alanında gönüllerinceeğlendi. Şölene katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,çocuklarla ilgilenerek onlara nasihatlerde bulundu. Sahnede konuşma yapanBaşkan Bozkurt: “Bunu birlik ve beraberlik içinde yapmamızın ayrı bir güzelliğivar. İnşallah bundan sonraki süreçte de yine birlik, beraberlik içinde buişleri yapmaya çalışacağız” dedi.

“Hepsine Maşallah Diyorum”

Programda birlikve beraberlik mesajı veren Başkan Bozkurt şunları ekledi: “Değerlihemşehrilerim, sünnet bizim kültürümüzde hem sağlık hem de inancımız açısındanönemli bir yere sahip ama onun ötesinde kültürel olarak, aile birliğiberaberliği ve kadim dostlukların kurulması için de büyük bir vesiledir. Oyüzden şölenle yapılmasını tekil yapılmasından çok daha değerli buluyorum.Dünyanın en güzel coğrafyasının çocuklarıyız. Farklı farklı bölgelerden, farklıfarklı nedenlerle Esenyurt'a geldik. Buradan bir daha gitmemek için, buradamutlu ve huzurlu yaşamak için birbirimize destek olmak zorundayız ve biz bunubugüne kadar yaptık. İnşallah bundan sonra da yapacağız. Çocuklarımızın sadecesünnetiyle değil, geleceğiyle de beraber ilgileneceğiz. İnşallah çocuklarımızınaskerliklerini, evliliklerini de görürüz. Allah ayaklarını taşa değdirmesin.Allah çocuklarımızı korusun, onların kötü gününü göstermesin. Hepsine maşallahdiyorum.”

“Çok Güzel İlgilendiler”

Bir baba olaraksünnet organizasyonundan çok memnun kaldığını belirten Cihan Doğa, “Çocuğusünnet yaşına gelmiş her anne baba gibi bizleri de bu süreçte tatlı bir heyecansardı. Bu süreçte sünnet maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle nasıl yaparız,nesil ederiz derken belediyemizin sünnet hizmetini gördük. Belediyemizinbinasına gittik, kayıt için sağ olsunlar bizimle çok güzel ilgilendiler. Randevugünü hastaneye gittiğimizde hastane ve belediye çalışanları tarafından çokgüzel bir şekilde ilgilenildi. Hastanede çocuklarımızı korkutmadan sünnetlerinigerçekleştirdiler. Daha sonrasında yine Belediye Başkanımızın selamlarınıileterek çocuklarımızın sünnet kıyafetlerini evimize getirdiler. Buorganizasyon için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri