İstanbul’da Görülmesi Gereken Yerler

Dünyanın en önemli şehirleri arasında yer alan İstanbul, farklı medeniyetlerin hakimiyetinde kalmıştır.

Dünyanın en önemli şehirleri arasında yer alan İstanbul, farklı medeniyetlerin hakimiyetinde kalmıştır. Topraklarında ev sahipliği yaptığı bütün medeniyetlerin izlerini taşıyan İstanbul’da birçok tarihi güzellik bulabilmeniz mümkündür. Her bölgesinde ayrı bir ruh olan İstanbul seyahatinizde saraylar, camiler, müzeler ve parkları görerek keşfedebilirsiniz.

  1. Topkapı Sarayı

Fatih’e bağlı olan Topkapı Sarayı, İstanbul fethedildikten sonra inşa edilmiştir. Uzunca bir süre Osmanlı İmparatorluğu’nun idare merkezi olarak hizmet vermiştir. Müze olarak açık olan Topkapı Sarayı, mutlaka gezip görmeniz gereken yerler arasındadır. Topkapı Sarayı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi olma özelliğini taşır. 300.000 metrekarelik alanı kaplayan ve ortalama 300.00 adet arşiv belgesine ev sahipliği yaptığından dolayı en büyük müzeler arasında yer alır.

  1. Sultanahmet Meydanı

İstanbul’daki turistik gezilerin başlangıç noktası olan Sultanahmet Meydanı, Roma İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü yıllarda hipodrom olarak kullanılıyordu. Bizans İmparatorluğu’nun hakimiyetindeyken de hipodrom olan meydan eskiden At Meydanı olarak biliniyormuş. Meydanda birçok farklı tarihi noktayı keşfedebilmeniz mümkündür.

  1. Yerebatan Sarnıcı

Bizans İmparatorluğu döneminden İstanbul’da kalan değerli yapılar arasındaki Yerebatan Sarnıcı, 532 yılında İmparator Justinianus’un emire üzerine inşa edilmiştir. Sarayın ve halkın su ihtiyacı için kullanılan Yerebatan Sarnıcı, en önemli İstanbul sembolleri arasındadır. Turistik güzelliğinin yanı sıra tarihi ve kültürel anlamda önemli bir yer arıyorsanız Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret edebilirsiniz.

  1. Ayasofya

İstanbul’da gezip görülmesi gereken yerlerden olan Aayasofya, Doğu Roma İmparatoru Konstantios’un 360 yılında inşa ettiği özel bir katedraldir. MegaleEkklesia adı ile bilinen Ayasofya’nın yapım süreci 5 yıl 10 ay sürmüştür. Ayasofya o zamanın diğer yapılarına göre dünyanın en kısa sürede inşa edilen katedrali özelliğini taşır.

  1. Kapalı Çarşı

Beyazıt’ta yer alan Kapalı Çarşı, yerli ve yabancı turistlerin popüler noktalarındandır. Kapalı Çarşı, Fatih Sultan Mehmet’in padişah olduğu yıllarda inşa edilmiştir. Ortalama 550 yılı aşkın süredir varlığını sürdürdüğü bilinir. Kapalı Çarşı’yı gezmek için İstanbul’a geldiğiniz zaman araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Havalimanına geldikten sonra İstanbul havalimanı araç kiralama hizmetleriyle şehir merkezine ulaşabilir ve Kapalı Çarşı’ya pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri