Kadir Gecesi’nde binlerce Esenyurtlu aynı sofrada buluştu

Esenyurtlular, Kadir Gecesi dolayısıylaCumhuriyet Meydanı’nda kurulan ‘Halil İbrahim’ sofrasında buluştu. Birlik veberaberliğin hâkim olduğu sofrada dualar edilerek, oruçlar açıldı.

Ramazan ayı dolayısıyla her gün farklı birmahallede kalabalık iftar programları düzenleyen Esenyurt Belediyesi, KadirGecesi’nde de binlerce Esenyurtluyu aynı sofrada buluşturdu. EsenyurtCumhuriyet Meydanı’nda kurulan sofrada binlerce vatandaş paylaşmanın öneminihissetti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda semazen gösterisininardından dualar edilerek, oruçlar açıldı. Birlik ve beraberliğin hâkim olduğu sofradavatandaşlarla bir arada olan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,“Hoş geldiniz, sefalar geldiniz, iyi ki geldiniz, iyi ki Esenyurtluyuz. Allahtuttuğumuz oruçları kabul etsin. Allah bizi namerde muhtaç etmesin. Ailemizinkarşısına boynu büküp göndermesin. Birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz daimolsun. İnşallah hep beraber güzel günler yaşayacağız. Bayramınızı da şimdidentebrik ediyorum. Bugün Kadir Gecesi, Allah bütün dualarımızı kabul etsin. Güzelgünlerde buluşmak üzere hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Camileri gül kokusu sardı

Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlarınibadetlerini temiz bir ortamda yapabilmesi için Esenyurt genelindeki camilerbelediye ekipleri tarafından temizlenerek, gül suyu ile yıkandı. ArdındanEsenyurt Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleriteravih namazı çıkışında vatandaşlara kandil simidi ve lokum ikramında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri