Kardeş Kültürler Festivali’nde Ahmet Aslan Rüzgârı

EsenyurtBelediyesi’nin, il dernekleriyle birlikte düzenlediği 2. Kardeş KültürlerFestivali ikinci gününde tüm coşkusuyla devam etti. Festivalde Güneydoğu Anadolugecesi kapsamında sergilenen halk oyunları gösterisinin ardından sanatçı AhmetAslan sahne alarak, sevilen şarkılarını Esenyurtlular için seslendirdi.

Esenyurt’taikincisi düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali ikinci gününde de yüzlerceEsenyurtluyu bir araya getirdi. Esenyurt Belediyesi’nin, il dernekleriylebirlikte Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği festivalde kurulan yöresel yemek vezanaat stantlarına ilgi yoğundu. Güneydoğu Anadolu gecesi kapsamında sergilenenbölge tanıtım filmi ve halk oyunlarının yanı sıra sevilen sanatçı Ahmet Aslan ensevilen şarkılarını söyleyerek Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı.

“Hissedebilmek İçin İnsan OlmakGerekiyor”

Sahnede sanatçıAhmet Aslan’a çiçek takdim eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,“Ahmet Aslan’ı burada ağırlamak bizim için şeref, hepimiz onu çok iyibiliyoruz, dinliyoruz. Nasıl bir ruh haliyle yazıldı ki bu şarkılar, nasıl birsezgi ki bu, hissedebilmek için insan olmak gerekiyor,” diyerek sanatçıyateşekkür etti.

“Her Geçen Gün Daha Güzel ŞeylerYaşayacağız”

Kardeş KültürlerFestivali hakkında duygu ve düşüncelerini ifade eden Başkan Bozkurt şöylekonuştu: “Her günümüz ayrı bir güzelliği içerecek. Çünkü öyle güzel bircoğrafyanın çocuklarıyız ki, öyle güzel bir ülkenin evlatlarıyız ki dünyanınhiçbir yerinde bu kadar zenginlik yok. Bu zenginliği paylaştıkça güçleneceğiz,güçlendikçe birlikteliğimiz artacak ve Esenyurt bence birçok açıdan diğer ilçelereve ülkemize örnek olacak. İyi ki varsınız, iyi ki Esenyurtluyuz. Her geçen gündaha güzel şeyler yaşayacağız.”

Yöresel Yemekler Ve Zanaatlar BuFestivalde

Festivalkapsamında Cumhuriyet Meydanı’na kurulan yöresel yemek ve zanaat stantları ilevatandaşlar hem ülkemizin çeşitli lezzetlerini tatma imkânı buluyor hem de zanaatkârlarsokağında geçmişten günümüze uzanan ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlarlatanışıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri