Kırsalda Kadınların Güçlendirilmesine Yönelik Projelere Bir Yenisi Eklendi

Zeydan Karalar’ın kadınıngüçlendirilmesine yönelik projeleri yaygınlaştırılıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi’nce kırsalda kadınıngüçlendirilmesine dair yeni projeler hayata geçiriliyor.

 

Kozan Çulluuşağı’nda kadınlara akzambakyetiştiriciliği eğitimi veriliyor

 

24 bin adet akzambak soğanı dağıtıldı

 

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Tarımsal KalkınmaHizmetler Daire Başkanlığı; “Kadın Güçlenirse, Toplum Güçlenir” mottosuyla yenibir projeyi hayata geçirdi. Kozan’ın Çulluuşağı Mahallesi’nde başlatılan projekapsamında kadınlara akzambak (Lilium Candidum) yetiştiriciliği eğitimiveriliyor.

13kadına toplam 23.400 adet soğan dağıtıldı. Üç yıl sürecek planlama ile akzambaküretiminin ihracat seviyesine ulaşması ve 5 kat artması hedefleniyor.

Akzambak,hem süs bitkisi hem de kozmetik ve parfümeri sektörlerinde kullanılan değerlibir ürün. Bu sayede kadınların düşük maliyetle yüksek gelir elde etmesi, ürününde bölgeye özgü bir marka haline gelmesi amaçlanıyor.

KADINLAR ÜRETİME KATILACAK; HEM KADIN HEMTOPLUM GÜÇLENECEK

Proje,kadınların üretime katılımını artırarak ekonomik bağımsızlıklarınıgüçlendirmeyi, kooperatifleşme yoluyla yerel ekonomiye katkı sunmayı vekırsalda sürdürülebilir kalkınma modeli oluşturmayı hedefliyor.

AdanaBüyükşehir Belediyesi olarak, kadınların üretim süreçlerine katılımınınartırılması,  sürdürülebilir gelirkaynakları oluşturmalarının desteklenmesi ve kırsalda alternatif geçimmodellerinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YURT HABER Haberleri