Maltepe Belediyesi’nin inanç turları başlıyor

Maltepe Belediyesi’nin inanç turları başlıyor

Maltepe Belediyesi’nin Ramazan ayında düzenlediği geleneksel inanç turları başlıyor. Ramazan ayı boyunca devam edecek gezi Maltepe’nin 18 mahallesinden vatandaşlar için düzenlenecek. Pandemi nedeniyle ara verilen gezi kapsamında İslam dünyasının ve İstanbul’un önemli inanç merkezleri ziyaret edilecek. Rehberler eşliğinde yapılacak turda katılımcılara gezi boyunca bir sağlık görevlisi de eşlik edecek. 

Gezide Hz. Muhammed’in vasiyetiyle Veysel Karanî’ye hediye edilen, kutsal emanetlerden biri olan Fatih ilçesindeki Hırka-i Şerif Camii’de bulunan Hırka-i Şerif ziyaret edilecek. Vatandaşlar, İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyüp Sultan'ın ebedi ikametgâhına ev sahipliği yapan, Eyüp ilçesindeki Eyüp Sultan Camii ve türbesini ziyaret edip ibadetlerini ve gerçekleştirecek. Program,  Beykoz ilçesindeki Hz.Yuşa Türbesi ve Camii ziyaretiyle son bulacak. İnanç turlarına katılmak için mahalle muhtarlıklarına başvuru yapılabilir. (21.03.2023)

Tarih : 21.03.2023 Haber Fotoğrafları

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Maltepe Haberleri

Başkan Köymen, muhtarlarla buluştu