METİN GÜRCAN YENİDEN TUTUKLANDI.

‘Askeri ve siyasi casusluk’ suçundan tutuklu olarak yargılandığı davada önceki gün tahliye edilen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partili Metin Gürcan, savcının itirazı üzerine bugün yeniden tutuklandı.

‘Askeri ve siyasi casusluk’ suçundan tutuklu olarak yargılandığı davada önceki gün tahliye edilen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partili Metin Gürcan, savcının itirazı üzerine bugün yeniden tutuklandı. Gürcan’ın avukatı Yusuf Şahin, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Tahliye kararının ardından Gürcan’ın avukatı Yusuf Şahin, iddianamedeki iddialara ilişkin Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın görüş bildirdiğini aktararak, “Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, Metin Gürcan’ın paylaştığı iddia olunan bilgi ve belgelerin devletin gizli sırrı niteliğinde olmadığı, bunların daha önce basın yayın organlarında ve internet ortamında defaten paylaşıldığı belirtilmiş ve bu kapsamda suçun oluşmayacağı ifade edilmiştir” diye konuşmuştu. Gürcan’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması 4 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri