Nuri Midillili Koşusu’nu Dagmar kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus koşu, sentetik pistte 1400 metre mesafede yapıldı. Arzu Güneş’in sahibi, Murat Kadaifçioğlu’nun da yetiştiricisi olduğu Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) jokeyi Vedat Abiş idaresinde 1.23.52’lik dereceyle koşuyu kazandı. Miraç İpek tarafından antrene edilen 4 yaşındaki doru at, birincilik serisini 6 yarışa çıkarırken, toplamda 17 koşuda 10 galibiyet elde etmiş oldu.

Yarışın ikincisi Touch The Cat olurken, Eliminatör üçüncü, Gracias Sinyor dördüncü, My Private de beşinci sırada yer aldı. Farklar ise 1/2 Boy - 3,5 Boy - Baş - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

Nuri Midillili

Eski atçılarımızdan Nuri Midillili, sahibi olduğu Adalı isimli safkan ile 1946 yılında Çaldıran Koşusu’nu, 1947 yılında Gazi Koşusu’nu ve 1947-49-50 yıllarında ise 3 kez Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu kazandı. Bu üç önemli yarışı ardı ardına kazanarak büyük bir başarıya imza atan Nuri Midillili’yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri