Öğrenciler Depreme Karşı Bilinçleniyor

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda deprem tahliyetatbikatlarına ve depreme karşı bilinçlendirme eğitimlerine aralıksız olarakdevam ediyor.

Esenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekipler,Esenyurt’ta bulunan okulları tek tek dolaşarak hem deprem bilinci eğitimiveriyor hem de deprem tahliye tatbikatı yapıyor. Olası bir İstanbul depreminriski en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalarda öğrencilerbilinçlendiriliyor. Ekipler, öğrencilere deprem öncesinde ve sonrasında yapılmasıgerekenler hakkında bilgiler verirken, öğrencilerde bu eğitimlerin kendilerineçok şey kattığını ifade ediyor.

“TatbikatlarımızDevam Edecek”

Deprem bilinci eğitimlerinin ve deprem tahliye tatbikatlarının tümokullarda devam edeceğini belirten Esenyurt Belediyesi Afet İşleri MüdürüGülşah Daş, “İlçe genelindeki okullara giderek, öğrencilere deprem hakkındabilgilendirmeler yapıyoruz. Çocuklara deprem bilinçlendirme eğitimi vererek,deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Tüm bueğitimlerin yanı sıra deprem tahliye tatbikatı yaparak anlattığımız teorikbilgileri uygulamaya döküyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri