On Binler Bayraklarıyla Esenyurt’taki 100. Yıl Coşkusuna Katıldı

Cumhuriyet’in 100. yılı Esenyurt’ta coşkulu kutlamalarlakarşılandı. 100. yıl kapsamında bir dizi etkinlik hazırlayan EsenyurtBelediyesi, 29 Ekim Pazar akşamı binlerce Esenyurtlunun bayrakları ilekatıldığı fener alayı yürüyüşü ile Sagopa Kajmer’in sahne aldığı CumhuriyetKonseri düzenledi.

Cumhuriyet’in 100. yıldönümü için özel etkinlikler hazırlayanEsenyurt Belediyesi’nin, üç gün sürecek kutlama etkinlikleri, 29 Ekim akşamıdüzenlenen fener alayı yürüyüşü ile başladı. Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt’un da katıldığı yürüyüş, Yeni Belediye Meydanı’ndan başlayıpCumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Büyük bir coşkuya sahne olan yürüyüşe,yediden yetmişe binlerce Esenyurtlu katıldı. Fener alayı yürüyüşü ile başlayan100. yıl coşkusu, yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhuriyet Konseriile devam etti. Rap müziğin sevilen ismi Sagopa Kajmer’in sahne aldığı konsereEsenyurtluların ilgisi yoğun oldu. Meydanı dolduran binlerce Esenyurtlununeşlik ettiği Sagopa Kajmer, “366. Gün”,“Ateşten Gömlek” ve “Baytar”gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.

“GençCumhuriyet Kendi Uçağını, Arabasını, Demir Yollarını Yaptı”

Konser arasında Esenyurtlulara seslenen Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını vurguladı.Başkan Bozkurt, “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılı. 100 yıl geride kaldı.Emperyalizm, Cumhuriyet yaşamasın diye büyük çabalar sarf etti. Cumhuriyetinilk yıllarında birçok zorlukla karşılaşıldı ama buna rağmen kendi uçağınıyapan, arabasını yapan, demir yollarını yapan ülke oldu. Genç yaşında, ilk 10yılında Danimarka’ya uçak sattık, birçok iş başarıldı. Bu inançla oldu,çalışmayla oldu, birlikle oldu, beraberlikle oldu” diye konuştu.

KutlamalarBugün De Devam Ediyor

Esenyurt’taki 100. yıl kutlamaları bu akşam da devam edecek. Saat20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda “Cumhuriyetimizin Yüz'leri Ozanlarımız” konserigerçekleştirilecek. Cumhuriyetin yetiştirdiği büyük halk ozanlarının anılacağıkonserde; Belkıs Akkale, Onur Akın,Mehmet Gümüş, Tolga Sağ, Ufuk Beydemir, Grup Gündoğarken, Esra Öztürk veMustafa Özarslan sahnealacak.

100. yıl kutlamalarının son etkinliği ise 1 Kasım Çarşamba akşamı, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun sahneleyeceği “Zafere DoğruCumhuriyet Doğuyor” başlıklı dans koreografisi olacak. Gösteri, Esenkent RıfatIlgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 20.00’da başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri