Özel Öğrenciler İletişim Becerilerini Müzikle Geliştiriyor

Esenyurt Belediyesi, engelli bireylerin toplumsal uyumunukolaylaştıracak bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla eğitimler veriyor. Bueğitimlerle öğrenciler hem yeteneklerini hem de iletişim becerilerinigeliştiriyor.

Engelli bireylerin özel ve iletişimsel becerilerinin gelişmesiiçin çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediyesi, müzikle eğitim ve terapidersleri ile özel öğrencilere önemli gereksinimler kazandırıyor. EngelliKoordinasyon Merkezi’nde yer alan engelsiz sanat atölyesinde verilen müzikalçalışmalar bireylerin özel ve iletişimsel becerilerinin gelişmesine önemliderecede etki ediyor. Atölye ile özel gereksinimli bireyler, tıpkı diğerakranları gibi farklı seviyelerde müzikal yeteneklerini keşfediyor. Haftanınbeş günü devam eden kurslarda kursiyerler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde,çeşitli enstrümanlar çalabilme fırsatı da yakalıyor.

“ÇocuklarımızınEğitimlerine Katkı Sağlıyoruz”

Kurslarda verilen eğitimlerle ailelerden olumlu dönüşleraldıklarını söyleyen Müzik ve Ritmoterapi Eğitmeni Arif Birdal Erendemir; “Buradaçocuklarımızın ritim ve terapi eğitimlerine katkı sunuyoruz. Birtakım sosyaleşitsizliğe sahip çocuklarımıza ritim ve terapi dersleri veriyoruz. Gününsonunda çocuklarımız ve aileleri kendilerini daha güçlü, daha mutluhissediyorlar” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri