Şadi Eliyeşil Koşusu'nun galibi Peekaboo oldu

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği koşu, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Şadi Eliyeşil Koşusu'nu, Cem Özbelge'nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu Peekaboo (Toronado - Al Radda / Iffraaj) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Hasan Boyraz'ın antrene ettiği 5 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği kariyerinin sekizinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Son metreleri büyük bir heyecana sahne olan mücadelede Baba Dallas (Justenuffhumor - Demi Lopez / Luxor) ikincilik elde ederken, Lex Tallionis (Three Valleys - Dolores / Exceed And Excel) üçüncü, Ardaşah (Perfecto - Jet Set / Marlin) dördüncü, Kuzey Kafkasyalı (Luxor - Uba / River Special) da beşinci olarak koşuyu tamamladı.

Yarışın galibi Peekaboo için bitiriş derecesi 1.23.59 olurken, farklar 1/2 Boy - Burun - Boyun - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya'ya kupasını Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ile Yüksel Göktürk, Asli Üyemiz Dr. Mehmet Sencer Girgin ve davetliler de katıldı.
 

Şadi Eliyeşil

1899 yılında Tarsus'ta doğan Şadi Eliyeşil, Türkiye Jokey Kulübü'nün kurulmasında ve Türk atçılığının gelişmesinde önemli rol oynadı. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi olduğu Darling, Kusun, Atlıhan, Melikşah ve Kayarlı isimli safkanlarla Gazi Koşusu başta olmak üzere birçok önemli yarış kazanan Şadi Eliyeşil, Eliyeşil Ekürisi'nin de temelini oluşturdu. Bu eküri, aynı zamanda Gazi Koşusu'nu 13 kez kazanma başarısını gösteren tek eküri oldu. 1967 yılında aramızdan ayrılan Şadi Eliyeşil'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri