4+ yaşlı safkan Arap Atlarına mahsus olan kum pistteki 2000 metre mesafeli koşuyu Mustafa Şefkat'ın sahibi olduğu Kent Rüzgarı (Haberkan - Şubatınkızı / Şentay) jokeyi Ferit Yardımcı idaresinde 2.32.36'lık derece yaparak kazandı.
Mehmet Uçkan'ın yetiştiricisi olduğu ve Mustafa Şefkat tarafından antrene edilen 5 yaşındaki safkan, sergilediği performansıyla 24'üncü startındaki 11'inci galibiyetini aldı.
İsa Akyavuz idaresindeki Hilvanlıoğlu tabelanın ikinci basamağında kendine yer bulurken, apranti Mehmet Şakir ile Girdabın Oğlu üçüncülükte, Aziz Akdemir ile Kralcevheri dördüncülükte, Ahmet Hasan Bayar ile Baş Alp de beşincilikte yer aldı. Farklar ise, 7 Boy - 1/2 Boy - 3,5 Boy - 5 Boy şeklinde oluştu.
Koşu sonrası Şeref Tribünü'nde düzenlenen törende, kazanan atın sahibi Mustafa Şefkat'e kupayı Şanlıurfa Vali Yardımcısı Onur Şatıroğlu verdi.
Törene, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Kulübümüz Asli Üyesi M. Cihat Gürüz ile Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Eyyüp Ege de katıldı.