Silivri’de Tarımsal Ürünler Katma Değere Dönüşüyor

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde yetiştirilen ürünler, hasattan sonra işlenerek katma değerli gıda ürünlerine dönüştürülüyor.Merkezde yetiştirilen kara mürverlerin (Sambucus nigra) hasadı tamamlandı.

Özenle gerçekleştirilen hasadın ardından kara mürverler işlenerek doğal ve geleneksel yöntemlerle mürver şurubu hazırlanıyor.Tarımsal üretimde elde edilen ürünlerin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, merkezde yetiştirilen karpuzlar da farklı bir ürüne dönüştürülüyor.

Hasat edilen karpuzlardan üretilen karpuz pekmezi, yerel üretimin katma değerli ürünlerle buluşturulmasına katkı sağlıyor.Silivri Belediyesi, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde yürüttüğü çalışmalarla üretim sürecini yalnızca hasatla sınırlı tutmuyor.

Topraktan başlayan üretim yolculuğu, elde edilen ürünlerin işlenerek yeni ve katma değerli ürünlere dönüştürülmesiyle devam ederken tarımsal üretimi desteklemeye, yerel ürünleri değerlendirmeye ve üreticilik kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici ifadeler veya imalar ile inançlara yönelik saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.

Silivri Haberleri