Unutulmaz Bir Akşam Yaşattılar

Esenyurt’ta 100. yıl gösterileri kapsamında sahne alan Devlet HalkDansları Topluluğu, ‘Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor’ gösterisi ileEsenyurtlulara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyetin 100. yılıkutlamaları birbirinden renkli gösterilere sahne oldu. Kutlamaların son günündeDevlet Halk Dansları Topluluğu, ‘Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor’ adlı dansgösterisi ile sahne aldı. Cumhuriyetin doğuşunu destansı bir şekilde anlatandans koreografisi Esenyurtlu vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. EsenkentRıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen gösteriye çok sayıda vatandaşkatılım sağladı.

“CumhuriyetCoşkusunu Yaşatmak İçin Buradayız”

Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak için Esenyurt’a geldiklerinibelirten Devlet Halk Dansları Topluluğu Sahne Amiri Burak Satır şöyle konuştu:“Milli mücadele ile başlayan bir tiyatro eserimiz var. Orada Atatürk’le berabersilah arkadaşlarının yapmış olduğu mücadeleyi yansıtacağız. Amacımız bu günburada Cumhuriyet kurulurken geçilen yolları anlatmak olacak. Bizleri daveteden Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

“Esenyurt HalkıAdına Teşekkür Ediyorum”

Dans gurubuna sahnede çiçek takdim eden Esenyurt Belediyesi BaşkanYardımcısı Halis Şimşek, “Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Kemal DenizBozkurt adına hepinizi selamlıyorum. Bu tiyatral gösteride gördüklerimiz çokçetin savaşların da tarihidir. Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nayapmış oldukları gösteri için, bu mücadeleyi, Cumhuriyetin doğuşuna gidensüreci bizlere çok güzel bir şekilde aktardıkları için Esenyurt halkı adına çokteşekkür ediyorum” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri