ÜSKÜDAR İRADESİNE SAHİP ÇIKTI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ile 5 kişinin gözaltına alınmasının ardından düzenlenen “Üsküdar İradesine Sahip Çıkıyor” buluşmasında binlerce vatandaş belediyeye yürüyüş gerçekleştirdi

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş:

“Hesap vermek benim için bir yük değil, makamımın gereğidir. Umarım adalet herkese eşit işler. Bu süreç geçici. Ben orada olamasam da bizim vizyonumuzu en iyi şekilde sürdüreceğinizi biliyorum. Ben bir Cumhuriyet kadını olarak dimdik buradayım, korkmuyorum”

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ile 5 kişinin gözaltına alınmasının ardından düzenlenen “Üsküdar İradesine Sahip Çıkıyor” buluşmasında binlerce vatandaş demokrasi, hukuk ve halk iradesine sahip çıkmak için bir araya geldi.

Üsküdar Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, “Sinem Dedetaş yalnız değildir”, “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları, dövizler ve Türk bayrakları eşliğinde Üsküdar Belediyesi’ne kadar sürdü.

Yürüyüşün ardından Özgür Çelik, Yeni Parti Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü, Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Yeni Parti Milletvekilleri Sibel Suiçmez, Ali Gökçek, Gökan Zeybek ve Özgür Karabat belediye önünde binlerce vatandaş ile bir araya geldi. Siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra sendikalar, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş da buluşmada yer aldı.

Programın açılış konuşmasını Yeni Parti Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü buluşmanın halkın iradesine, demokrasiye, hukuka ve adalet duygusuna sahip çıkmak için gerçekleştirildiğini ifade etti.

Dedetaş’ın makamını korumak için değil, Üsküdar’a hizmet etmek amacıyla göreve geldiğini vurgulayan Tütüncü, bugün de kendisine Üsküdar’a hizmet etmenin ve kent adına değer üretmenin bedelinin ödetilmeye çalışıldığını ifade etti.

Sinem Dedetaş’tan tüm Üsküdarlılara: “Ben bir Cumhuriyet kadını olarak dimdik ayaktayım”

Programda, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın mesajı kardeşi Gizem Serhan Sözbir tarafından okundu.

Üsküdarlılara ve İstanbullulara seslenen Dedetaş, halkın oylarıyla seçildiği görevi ilkelerinden taviz vermeden yürüttüğü için bugün yanlarında olamadığını belirtti.

Vatandaşlara “Beni seçerek güvendiniz, ben de size güveniyorum.” sözleriyle seslenen Dedetaş, herkesin özgür iradesine ve Cumhuriyet’e sahip çıkması çağrısında bulundu.

Yürütülen operasyonların siyasi olduğunu ifade eden Dedetaş, şöyle devam etti:

“Hesap vermek benim için bir yük değil, makamımın gereğidir. Umarım adalet herkese eşit işler. Bu süreç geçici. Ben orada olamasam da bizim vizyonumuzu en iyi şekilde sürdüreceğinizi biliyorum. Ben bir Cumhuriyet kadını olarak dimdik buradayım, korkmuyorum. Adalet için korkmadan savaşan herkes burada.”

Özgür Çelik: “Sinem Dedetaş yalnız değildir”

Özgür Çelik, Üsküdar Meydanı’nı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, Sinem Dedetaş’ın yalnız olmadığını söyledi.

Farklı siyasi görüşlerden vatandaşların, sendikaların, meslek örgütlerinin ve siyasi partilerin aynı meydanda buluşmasının demokrasi adına önemli bir dayanışma örneği olduğunu belirten Çelik, Üsküdar halkının iradesine sahip çıktığını ifade etti.

Dedetaş’ın Şehir Hatları Genel Müdürlüğü dönemindeki çalışmalarına ve belediye başkanlığı süresince hayata geçirilen kent lokantaları, çocuk kreşleri, Kadın Yaşam Merkezleri, öğrenci destekleri ve kentsel dönüşüm projelerine değinen Çelik, gözaltı sürecinin yalnızca Sinem Dedetaş’ı değil, bu hizmetlerden yararlanan Üsküdarlıları da etkilediğini söyledi.

“Sinem Dedetaş’ın suçu Üsküdar halkına hizmet etmektir.” diyen Çelik, gözaltı kararının halkın iradesine yönelik olduğunu belirterek Başkan Dedetaş’ın görevine dönmesi gerektiğini ifade etti.

Yaşar Tüzün: “Sinem Başkan görevine dönecektir”

Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de konuşmasında, seçilmiş belediye başkanlarına yönelik uygulamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Sinem Dedetaş’ın kamuoyu araştırmalarında Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları arasında yer aldığını ifade eden Tüzün, gözaltına alınmasını ve Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmasını kabul etmediklerini söyledi.

Tüzün, “Sinem Başkanımız suçsuzdur. En kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacak ve yeniden belediye başkanlığı görevine dönecektir.” dedi.

Barış Dedetaş: “Dimdik ayakta”

Programın sonunda konuşan Sinem Dedetaş’ın eşi Barış Dedetaş ise vatandaşların gösterdiği dayanışmaya teşekkür ederek, Sinem Dedetaş’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

“Gayet iyi, dimdik ayakta. Hiç merak etmeyin. En kısa zamanda yeniden makamında olacağına yürekten inanıyorum.” diyen Barış Dedetaş, destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.Program, demokrasi, hukuk ve halk iradesine sahip çıkma çağrılarıyla sona erdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici ifadeler veya imalar ile inançlara yönelik saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.

Üsküdar Haberleri