Site içi SEO nedir?

Site içi SEO nedir?

Bazen bir normal kişisel sayfa bazende blog sayfası açmayı düşünebilisiniz. Aslında bu konu ile ilgili olarak çok fazla duyumlar almış olabilir ve nereden başlıyacağınızı bilmiyor olabilirsiniz.

Tavsiye olarak elbette söylenebilir ki bir alanadı almanız ve sonrasında sayfayı düzenlemeye başlamanız olacaktır. Konu ile ilgili olarak aslında bakıldığında birçok farklı kaynaklar olsa da ücretsiz siteler sizler için bir yerden sonra sorun oluşturur iken kendinize ait siteniz ile ise daha iyi olacaktır.

Sitenizi kurdunuz ve düzenlemeyi hallettiniz ve akıllarda birçok soru var olacaktır. Bu sorulardan birtanesi de Site İçi Seo nasıl yapılır olacaktır.

web sitenizdeki sayfalar  içerisinde bulunanların teker teker en basitinden zoruna kadar detayları ile birlikte optimize edilmesi ve arama motoru uyumlu içeriklerle donatılması işlemine denilmektedir Site içi seo.

Önceliğiniz tabii ki sektörünüzün ne olduğu hedef kitlenizin kim olduğu olacaktır. Çünkü google yada diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için uygun kelimelerin yazılıp ona göre Seo çalışması yapılması lazımdır.

Tüm site içi çalışmalar sonrasında gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra  kaliteli ve optimize edilmiş kodların kullanıldığı bir web sitesi ile müşteri sayınızın ve maddi gelir kaynağınızın artması hedeflenmektedir. Diğer bir yandanda tabii ki bireysel yada kurumsal olarak itibarınızıda arttırmış olacaksınız.

Diğer yandan ise site içerisinde yapılacak olan  SEO düzenlemelerinin; işlerinizi tanıtmak için yapacağınız diğer hareketleri de minimum düzeye indirir.

Duruma bakıldığı zaman iyi bir şekilde optimize edilerek google yada diğer arama motorlarında  ilk sayfada ve üst sıralarda  çıkan kaliteli bir site; müşterinin sizi fark etmesi ile birlikte yeni ürünlerinizi ve hizmetlerinizi ilk elden görme fırsatı yakalayacaktır.

Site İçi SEO Çalışmalarında Nelere Dikkat Edilmeli?

•        Öncelikli olarak kullanacağınız site için Alan adı (domain) yaşı, site geçmişi ve domain kayıt süresinin kaç yıllık yapıldığı büyük önem taşımaktadır,

•        Sitenin Blacklist’e girip girmediği de önemli bir diğer detaylardandır,

•        Kullanılan sunucunun kalitesi, lokasyonu ve güvenliği de çok büyük önem taşımaktadır,

•        Sunucu ve sitenize ait IP,

•        Sitenin yazılım altyapısı, temiz kodla yazılmış olması, W3C kriterlerine göre optimize edilmesi ve SEO friendly olması,

•        Site arayüz tasarımının (web tasarım) kullanıcı deneyimini hedeflemesi,

•        Mobil uyumlu olması ve SSL sertifikasına sahip olması oldukça yüksek derecede önem taşımaktadır. Özellikle SSl sertifakası çok önemlidir.

•        Site içerikleri ve görsellerin orijinal (özgün) olması da çok önemlidir.

•        Sitenin içerik ve görsel girdilerinin istikrarlı bir şekilde güncel tutulması ayrıca içeriklerin kelime sayısı, imlaya uygunluk, kullanıcıyı bilgi olarak tatmin etmesi,

•        Sosyal medya ve benzeri platformlarda site yayınlarının düzenli ve nitelikli şekilde imlenmesi,

•        Web sayfasının açılış hızının Google Page Speed kriterlerine uygun olması da sizlerin üst sıralarda çıkmanızı sağlayacaktır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.